Редактор одного з перших черкаських онлайн-медіа Віктор Борисов: «Активісти не скуті правилами і нормами, як журналісти, тому їх люблять читати»

 Віктор Борисов відомий на сьогодні не лише як редактор чи не найстарішого черкаського сайту «Провінція», а й хрещений батько деяких черкаських журналістів і редакторів, які вийшли з його черкаського інформаційного агентства «Контекст Черкаси». Взагалі у 2000 мало хто усвідомлював, що можна за день готувати у не надто великому обласному центрі – Черкасах – до 30 новин в день. І поширювати три розсилки новин на день! Це зараз у Черкасах не лише встигають щоквартально народжуватися купа сайтів, а й прес-служби різних установ генерують багато прес-релізів. Тож є звідки брати теми для новин. Раніше так не було і тому доводилося мало не землю рити у пошуках новин.

таким був перший дизайн сайту Провінція

Коли попит перевищив пропозицію і новин стало більше, ніж треба, інформаційне агентство потрохи припинило роботу, але зараз продовжує працювати сайт «Провінція», якому саме 30 серпня виповнилося 15 років. Гострі публікації Віктора Борисова на «Провінції» люблять читачі і боїться влада. За деякі надто гострі матеріали йому доводилося йти в суд. Свого часу «Провінцію» влада хотіла купити.

Зараз Віктор Борисов продовжує керувати сайтом, наповнювати його влучними публіцистичними матеріалами під різними псевдонімами, іронічність і образність яких просто вражає. При цьому, він як і інші впливові ЗМІ Черкас, все ж стикається з відтоком аудиторії в соцмережі. То хто стояв у витоків створення «Провінції»? Звідки джерела фінансування? Як і на що впливав сайт «Провінція»? Якою є сучасна журналістика та якими є журналістські кадри? Чи заробив він у журналістиці мільйони? Про все це та інше говорили з Віктором Борисовим. Деталі скоро на сайті Прочерк!!!

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

За велосипедом у Чернігівську область? Де в Україні найдешевші велосипеди та електросамокати та який на них попит

Чому зростає популярність оренди житла в Україні: дослідження DIM.RIA та Rozmova?

Навчання організувала команд VoxCheck у співпраці з Google News Initiative