На 28 BookForum презентували 100 знакових романів і повістей українською мовою та театр драматурга

На 28 BookForum презентували 100 знакових романів і повістей українською мовою - проєкт «Від Куліша до сьогодення: 100 знакових романів і повістей українською мовою». Це спецпроєкт Українського ПЕН та онлайн-журналу The Ukrainians

«Перед вами карта читання великої української прози. Ця карта, можна сказати, контурна, а за часом охоплює приблизно півтора століття і має трансатлантичну географію. Вона віддзеркалює, як сучасні автори Українського ПЕН бачать і пам’ятають літературну спадщину і вступають в розмову з текстами своїх попередників і колег. Врешті, тут саме ті, кого ми зараз обираємо як співпрозмовців, вважаємо знову актуальними, присутніми, прозорливими, кому з натяками — невидимими чи цілком виразними — присвячуємо нові тексти і на кого маємо надію в майбутньому», – наголосила Ірина Старовойт.

Детальніше - на сайті 

Також на  28 BookForum анонсували початок роботи Театру драматургів у Києві. Вже наприкінці жовтня драматурги планують провести перший захід.

 «Головний з принципів театру — це те, що люди, які керують театром можуть керувати лише один раз, там на досить короткий термін. Найголовніше – це звісно те, що головна відповідальність і влада утримується драматургом. Драматург відповідальний за повний продакш цієї вистави»,  підкреслила 
драматургиня Анастасія Косодій.

Детальніше  на сайті 

___________________________________________________________________________________

Вже 28 років BookForum є міжнародною платформою, довкола якої збираються фахівці різних сфер, щоб обмінюватись ідеями та знаннями, презентувати досягнення та обговорювати проблеми. Нагадаємо, що 28 Львівський міжнародний BookForum відбувається у Львові за підтримки Українського культурного фонду, Львівської міської ради та Львівської облдержадміністрації. Програма фестивалю налічує 120 подій, 250 учасників, зокрема - 25 іноземних авторів з 21 країни світу. Усі події 28 BookForum — безкоштовні. Онлайн-трансляції дивіться на сайті bookforum.ua.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи. Як держава планує залучити їх до ринку праці?