Спадковий представник стилю Шотокан Карате проведе семінар в Черкасах (анонс)

У вересні, просто до дня міста Черкаси, Україну відвідає Кевін Фунакоші (Kevin Funakoshi, 8 Дан, США) – грандмайстер карате, спадковий представник стилю Шотокан Карате, технічний директор Асоціації Фунакоші Шотокан Карате / FSKA –WORLD.

Кевін Фунакоші (8 Дан, США) і Анатолій Науменко (7 Дан, Україна)

– Це вже третій захід такого міжнародного формату, що проводиться в Черкасах під керівництвом Кевіна Фунакоші. Звісно, для нас це приємно, що саме сюди з’їжджаються спортсмени з України і не лише для участі в семінарах. Колись в Черкасах був і його батько Кенет Фунакоші, але зараз йому 83 роки і він пішов на заслужений відпочинок. Тепер його сини популяризують карате. Старший його син Кевін і приїде до нас. Філіали нашої федерації є в багатьох країнах і приємно, що Україна втрапила до пріоритетних країн для проведення семінарів, – розповідає черкащанин, президент і головний інструктор Всеукраїнської Федерації Фунакоші Шотокан Карате – Анатолій Науменко, 7 Дан, ЗТУ, МСУМК.

Загалом, традиція Шотокан Карате нараховує вже більше двох мільйонів послідовників по всьому світу та бере свій початок у 1902 році. Кевін почав тренуватись у батька в 5 років, навчався в Університеті Гаваїв. У 1984 році Кевін Фунакоші переміг в чемпіонаті «Ozawa Cup» в абсолютній першості з куміте, де було 700 учасників. Багаторазовий чемпіон в розділах ката та куміте на багатьох змаганнях за світовими версіями JKA, FSKA та іншими. До речі, стиль Шотокан заснував Гічін Фунакоші з їх роду на Окінаві (Японія).

Цікаво, що традиції Карате продовжують і сини Анатолія Науменка. Так передбачається участь в семінарі Багаторазового чемпіона світу з карате FSKA і WJKA – Олександра Науменко, 3 Дан, ЗМСУ, м. Київ

– Відомо, що всього в карате 10 Данів. Восьмий Дан раніше шестидесяти років і не дають, тобто зараз Кевіну Фунакоші 60 років. І після здачі на черговий рівень перестрибувати не можна, після здачі на один Дан має пройти і певна кількість років. Кевіну планувалось вручення 9 Дану, але він відмовився, пославшись, що вважає це ще зарано. У цілому десь після 5-го Дану вже береться до уваги не лише майстерність, а й те, як ти популяризуєш карате в світі. Тому тут лідери японці, а європейці доходять максимум до 7-8 Данів. Безперечно, приїзд і участь в семінарі такого майстра для нас важлива. Так само для багатьох спортсменів почесно і дуже бажано перейняти досвід напряму в такого майстра, – каже Анатолій Науменко.

У семінарі візьмуть участь представники з різних областей України. Окрім того, планувалися і представники з-за кордону, проте карантин вніс свої зміни. Попередньо, будуть представники з Нігерії.

Запланована присутність близько сотні охочих взяти участь в семінарі. Це кращі учні з різних кінців країни, які будуть підтягувати свій рівень як технічно, так і методологічно. Всього планується декілька тренувань на день, тренування проходитимуть 18-19 вересня в м. Черкаси.

Після тренувань передбачена і здача екзаменів. Серед охочих, зокрема, кияни та сміляни.

Прес-конференція за участі Кевіна Фунакоші відбудеться в Черкасах у Департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради 17 вересня з 16 до 17 години.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

За велосипедом у Чернігівську область? Де в Україні найдешевші велосипеди та електросамокати та який на них попит

Чому зростає популярність оренди житла в Україні: дослідження DIM.RIA та Rozmova?

Навчання організувала команд VoxCheck у співпраці з Google News Initiative