В Україні запрацював проект цифрової трансформації обліку холодного водопостачання

Український національний оператор промислового Інтернету речей (мережа 0G) “Sigfox Ukraine” разом з комунальним підприємством “ВодГео” м. Сміла успішно запустив проект обліку води. У житловому будинку м. Сміла  були встановлені 21 смарт-лічильник, які автоматично передають дані в інформаційну систему Смілянського водоканалу. Цим проектом розпочався процес цифровізації сфери ЖКГ з використанням лічильників українського виробництва ХЕТЗ “Енергоміра” та мережі Sigfox.

“Комунальні ресурси в Європі коштують дорого. Саме тому європейці так завзято економлять ці ресурси. Українцям доведеться прийняти факт, що вартість комунальних ресурсів для населення буде зростати. Проте зростання ціни має бути справедливим. Перший і найдієвіший крок до справедливих цін - введення цифрового обліку ресурсів і встановлення смарт-лічильники. За роки незалежності ми експлуатували комунальну інфраструктуру Радянського Союзу, проте вона давно застаріла. Можна й надалі її ремонтувати, можна терпіти мільйонні збитки від втрат і крадіжок, а можна встановити смарт-лічильники, які раз і назавжди наведуть лад у сфері ЖКГ”. зазначив CEO “Sigfox Ukraine” Дмитро Озеров.

Проект цифровізації має на меті:

  1. ЗРОБИТИ ТАРИФИ СПРАВЕДЛИВИМИ ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ

Нова технологія дозволить контролювати споживання води, виявляти протікання, вчасно на них реагувати. Встановлення обліку та контролю дозволить населенню України платити виключно за спожиті ресурси, не відшкодовуючи збитки комунальних підприємств через боржників, крадіжки, втрати.

  1. ЗМЕНШИТИ ВИТРАТИ 

Цифрові лічильники за допомогою мережі Sigfox вчасно і автоматично передають дані на великі відстані з мінімальним споживанням енергії за низькою ціною. Це дозволить зменшити витрати на збір показників лічильників, а також уникнути збитків через несвоєчасну подачу показників.

  1. УСУНУТИ НЕГАТИВНИЙ ЛЮДСЬКИЙ ФАКТОР 

Цифровізація обліку холодного водопостачання унеможливлює махінації з комунальними ресурсами, припиняє факти недобросовісного використання комунальних ресурсів.

  1. ПІДТРИМАТИ УКРАЇНСЬКОГО ВИРОБНИКА

Для проекту використовуються лічильники українського виробництва ХЕТЗ “Енергоміра”. Лічильники води “FLUO.UA-1.1” це якісний прилад, який має всі шанси показати себе на світовому ринку і представити Україну, як потужного виробника. Прилади обліку відповідають нормативним документам не тільки в Україні, але й проходять сертифікацію ЄС. Вбудований чіп Sigfox дозволяє передавати дані з лічильників в компанії-постачальники послуг без втручання людини. Також лічильники мають високий потенціал розвитку, окупність проектів з їх впровадження складає 2-4 роки при середньому терміні роботи обладнання 10-12 років.

“Всього за кілька років ми маємо можливість впровадити неупереджений та справедливий облік в українській житлово-комунальній сфері. Цим проектом ми відкриваємо сторінку змін цифровізації та трансформації не тільки окремих сфер, але й суспільства та країні на краще. Sigfox Ukraine продовжить впровадження проектів автоматизованого обліку за допомогою мережі Sigfox в інших містах України. Ми також запрошуємо до співпраці інтеграторів, комунальні компанії та ОСББ!” зазначив CEO “Sigfox Ukraine” Дмитро Озеров.

Нагадаємо, в Україні глобальний оператор Sigfox почав діяти на початку 2021 року.  Наразі мережа Sigfox Ukraine покриває 25% населення України, в тому числі функціонує в таких містах, як Київ, Одеса, Львів, Харків, Дніпро.

Глобальна мережа 0G від Sigfox діє з 2010 року в 73 країнах світу (в тому числі у країнах Євросоюзу, Великобританії, США, Канаді, Японії, Австралії) на 6 континентах. Нею активно користуються такі компанії, як Total, Airbus, Michelin, Danone, Bosch, PSA, DHL. Наразі у світі функціонує близько 17 млн. пристроїв Sigfox

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Навчання організувала команд VoxCheck у співпраці з Google News Initiative

Чому зростає популярність оренди житла в Україні: дослідження DIM.RIA та Rozmova?