Кокотюха і його детектив про темну воду

У нас часто події відбуваються ДЕСЬ, а в закордонних книгах і фільмах події, як правило, відбуваються в конкретних місцях. Це важливо. Це прив’язка до контексту. Так легше уявити, що і де відбулося. Ця історія – чистий детектив, де герой, звісно, колишній міліціонер, який, звісно, має загострене відчуття справедливості.


Його наймають на роботу, щоб він розплутав певну історію з присмаком містики.

В цілому, дуже цікаво і атмосферно. У героя є, пардон, і секс, протягом свого перебування на базі, де він риє землю в пошуках винного в певній ситуації. Тут, як в детективі, є трупи, а є й бійки, у яких герой отримує по мордяці. Мені подобалося читати всю історію, де я до пуття не міг спершу збагнути, у чому ж криється причина всього цього.

Однак… Мені не дуже сподобався кінець, де герой затягнув з монологом. Він типу прийшов до того, хто його найняв і висказався йому про все, що наболіло. І там – у монолозі – розв’язка всього, що ви не до пуття збагнули протягом історії. У всій історії була доладність, динаміка, атмосферність, інтрига, ритмічність, а тут в кінці якось все з’їхало…

У цілому, непогана детективна історія з містичним присмаком, але мені більше сподобалося «Аномальна зона», перекладена, до речі, і французькою. Там було більше глибини.

До слова, є фільм «Темна вода», але то геть інша історія, то закордонна робота і хоч фільм теж класний, проте ніяк не перегукується з книгою. Просто однакова назва. 

Все ж неймовірним детективом для мене на сьогодні лишається Книга Донато Каррізі "Ловець невинних душ"

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Хаб для ветеранів, приміщення для ВПО, ремонти їдалень, будівництво бомбосховища – що робиться в Шполянській ТГ

Працевлаштування осіб із тимчасовим захистом: скільки українців офіційно працюють за кордоном та у чому складнощі

Хто матиме право на відстрочку і “бронювання” – аналітики пояснюють закон про мобілізацію