У Богоявленську відзначили 100-річчя з дня народження Лева Силенка (ФОТО)

З нагоди відзначення 100-ліття Духовного Учителя і Пророка, засновника Рідної Української Національної віри Лева Силенка у селі Богоявленське (нині Олександрівка, що на Кровоградщині) пройшли урочистості. Подія відбулася саме в Богоявленську, бо там народився учитель, там зростав і там на містці його хати стоїть нині Храм РУНВіри

На захід з’їхалися представники громад майже з усієї України.

Напочатку провели Молитву рідного богорозуміння, потім Славень України, Молитовне слово рідного Пророка Лева Силенка.

Також були вітальні промови Голів Священної ради Духовного центру ОСІДУ

РУНВіри, спільне виконання усіма присутніми пісень РУНВіри авторства Лева Силенка.

– Лев Силенко порадував світу «Мага Віру». Насамперед, ця книга для українців. Сьогодні є багато послідовників науки Силенка, – зазначали виступаючі.

Як зауважив один з виступаючих, МагаРунтата ОСІДУ РУНВіри Володимир Пилат, він зареєстрував в міністерстві юстиції першу організацію в 1992 року. А познайомився з Силенком в 1987 році.


– Лев Силенко був надзвичайно талановитий. Але він ріс в тяжкий для країни час, в час воєн і голодоморів. Він бачив те, що відбувалося навколо і міркував, як покращити життя українців. Боротьба за Україну всього вбила близько 200 млн людей. Він збагнув, що є різні способи приходу до влади – це і партійний і військовий. Але він вибрав духовний шлях. І тому Лев Силенко дав українцям духовну зброю. Він дам нам 7 законів праведного життя Він створив любов за свою землю, країну і люди, які йдуть з любов'ю за свою країну на війну, нічим не шкодують. Багато було підлих моментів з боку КГБ, дехто постраждав в процесі поширення РУНВіри в Україні. Але ми продовжуємо наш шлях, – сказав Володимир Пилат.

Опісля, що цікаво, у Будинку культури с. Богоявленське відбувся концерт для мешканців села та сповідників РУНВіри за участю тернопільської співачки Ярослави Декалюк.





Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

В Україні з’явилася книга про перший контакт з епілепсією. Що це та як її отримати?

Особлива книга про Піднесення

Бойовик Road House з Джейком Джилленхолом: автентичне жанрове кіно