Пусті будинки в селі під Корсунем облаштували, приїхали люди і ночують там

Наталія Піскова з Корсунського волонтерського центру показує табличку, яку розробили в ноутбуці, щоб фіксувати, хто приходить до них з переселенців з якими потребами. Все чітко і злагоджено. У базі майже півтисячі дітей, це лише ті, яким видали підгузки і суміші. Є півсотні осіб, що беруть підгузки для лежачих дорослих… Також цьому волонтерському об’єднанню є чим пишатися.

– Тут в нас в основному дитяче харчування, підгузки, соски. А в Будинку культури поряд одяг. Організували приїзд сюди двох двадцятитонних машин з гуманітарною допомогою з Західної України. Там було все розсортовано, це і зубні пасти, і окремо інші речі, все підписано, в гарних упаковках. Все через інтернет, друзі в твіттері, телеграмі відгукнулися. Окрім продуктів і одягу, є потреби в житлі. Пусті будинки в селі під Корсунем облаштували, приїхали люди і ночують там. Закуповуємо газові та електричні плити, щоб вони могли там готувати їсти, – розповідає Наталія.

Побували волонтери і в Селищенській громаді на Корсунщині. Тут до громади входить 16 сіл, через сільську раду вже пройшло близько півтисячі переселенців. Люди допомагають, приносячи переселенцям продукти, одяг.

– Зараз пішла друга хвиля переселенців, це люди з Донбасу. Люди покидали все, худобу, господарство, взяли лиш найнеобхідніше і втекли. Кажуть, головне – це хочеться жити. Є тут у нас люди і на інсуліні, їм доводиться допомагати. А іншим, тим, хто приїхав потягами автобусами, бракує посуду, постелі… – зазначають в сільраді.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча

У Києві проходить міжнародна конференція з медіаграмотності та саморегулювання медіа