У районах – друга хвиля переселенців

 У Ватутінському центрі соціальних служб тепер також більше допомоги. Допомогу прийняла директор центру Світлана Лукашенко. Каже, в місті вже 2,5 тисяч переселенців. Однак не реєструють тих, хто приїхав до батьків чи родичів жити. Тих, хто немає нікого з знайомих, поселяють в гуртожиток. Саме туди насамперед і йтимуть виконані заявки від «Співдії». Передовсім мова йде про продукти харчування. Мами також приходять за дитячими сумішами.

Серед тих, хто прийшов – молода мама Анастасія з Києва, у якої дитинка народилася якраз перед війною – за три тижнів.

Каже, виїхали зі столиці зразу, як почалася війна, тут у Ватутіному у них бабуся. Про центр соціальних служб, де можна отримати допомогу, не знали. Через знайомих шукали дитяче харчування по аптеках, бо дитинка хоч і на материному молоці, та підгодовують і штучним. Також знайомі пересилали або приносили одяг й інші речі. Квартира лишилася в Солом’янському районі, ніби все гаразд, але саме перед війною хотіли перебиратися у Вишневе.

Світлана Лукашенко каже, що у Ватутіному до війни були вільні квартири, бо люди виїжджали на заробітки, а лишалися ті, хто давно мають роботу або пенсіонери. Зараз ці квартири як знахідки.

Володимир Панченко радить соцслужбі більше накопичувати продуктів, адже невідомо, на скільки затягнеться війна і до наших громад на Черкащині й далі приїжджатимуть переселенці.

 

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча