Країна як ніколи стала єдина. Вказівники прибрали, щоб ворог не орієнтувався у місцевості

 Команда гуманітарного центру з Черкас у рамках проекту «Співдія» їде Черкащиною. Сьогодні запланували передати пакунки в Смілу, Корсунь, Ватутіне тощо.

Логістичний напрямок взяв на себе художник Володимир Сінусік. Він вже 150 посилок передав з руки в руки. Пробує мені дорогою розповісти про творчість,але його постійно перебивають телефонні дзвінки і він знов пояснює людям як заповнити заявку в «Спільнодії». Водій – підприємець, який своїм мінівеном возить волонтерів туди, куди треба. Сьогодні завдання Володимира, художника і волонтера, налагодити зв’язки з центрами соціальних служб, щоб потім передавати туди пакунки з їжею і одягом, а вже переселенці з районів забирали б у цих соціальних центрах посилки, бо їздити всіма селами районів інколи буває накладно.

Дорога фактично не має жодного вказівника. Країна як ніколи стала єдина. Вказівники прибрали, щоб ворог не орієнтувався у місцевості. А свої і так знають.

У Смілі машина під’їжджає до готелю. Там розташувався на одному з поверхів міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Директор центру Інга Гончаренко вітає приїжджих, показує окремо кімнати з одягом, окремо – з продуктами, групи товарів розділено для безпеки і гігієни. Кажуть, є сукні, а от верхнього одягу, взуття обмаль.

Приїжджі, також, як не дивно, просять іграшки.

– Люди приходять постійно. Тому допомога від «Співдії» зараз дуже доречна. До речі, у нас надається і психологічна допомога. Всього у нас до 3 тисяч переселенців сьогодні, але цифра плинна. Люди реєструються в управлінні соцзахисту і з цією довідкою їх направляють до нас. Ми тоді надаємо первинну допомогу. Зараз є велика потреба в ковдрах, постілі, рушника… – каже Інга Гончаренко.

– «Співдія» якраз запустилася, щоб допомагати. Такий проект є в кожній області. І ми направляємо роботу на те, щоб допомогти насамперед переселенцям. Безпосередньо в цьому смілянському центрі хочемо, щоб була точка видачі допомоги. Налагоджуємо логістику. Наприклад, у когось є більше харчів, у когось - засоби гігієни. У зв’язку з цим важливо мати контакти з волонтерськими центрами у громадах, щоб ми могли відповідно формувати потреби, мати такі собі опорні організації і з ними працювати. Зараз підписали і меморандум з міським центром соціальних служб, – каже Володимир Панченко.

 

 

 

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча

У Києві проходить міжнародна конференція з медіаграмотності та саморегулювання медіа