Люди тікали з Херсону і лишилися в Умані, бо саме тут зламалася машина

 Жителька Херсону Марина з квітня – в Умані. Нині проживає в хасидському готелі в Умані, наданому переселенцям в користування. Херсонка приїхала в Умань з батьками та двома дітьми. Каже, що в Херсоні лишився у хаті свекор. Хата, на щастя, ціла. Проте зв’язуватися постійно з рідними не може, зв'язок переривається.

– Ми їхали Україною, в Умані не має в нас нікого, але спинилися саме тут, бо в місті поламалася машина. Зареєструвалися в ЦНАПІ. Спершу жили в хостелі, а потім підказали, що можна звернутися в хасидський готель. Діти навчалися дистанційно, вчителі працювали з дому, адже окупація… Я сама вчитель. Як там зараз в Херсоні, сказати важко… Постійних обстрілів то немає, але ж окупація! Переживаємо за рідних, – каже Марина.

Спілкуємося з Мариною у черзі за продуктами біля одного з готелів Умані в хасидському районі, де переселенцям виділили готелі для проживання. Тут вони отримують також допомогу від волонтерів. Допомога у вигляді продуктів та гігієнічних засобів була надана Черкаським правозахисним центром та ГО «Ветерани війни «Захисники України».

Учора з’явилася інформація, що російських окупантів разом з сім'ями переселяють в захоплений Херсон та інші міста області. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook оперативного командування "Південь".

Повідомляється, що в Херсоні та деяких містах області з'являється інформація, що військові окупанти перевозять туди свої сім'ї, намагаючись переконати місцевих, що вони тут назавжди.

"Самі ж сім'ї окупантів не приховують свого захоплення від рівня життя в Херсонській області, який навіть в умовах понад 100-денної окупації в рази вище їх рідних російських регіонів", - йдеться в повідомленні.

 

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча

У Києві проходить міжнародна конференція з медіаграмотності та саморегулювання медіа