Зцілення мистецтвом та підтримка ЗСУ

24 червня в Черкасах відбувся концерт українського романсу в укритті. Він проходив у світлиці музею "Кобзаря" Тараса Шевченка. Концерт був доброчинним: організатори в такий спосіб збирали кошти на потреби українських захисників, а співом та поезією намагалися відволікти людей від війни, розповіла організаторка та учасниця, заслужена артистка України, солістка Черкаського музично-драматичного театру Наталка Мамалига. про це інформує Суспільне

Організовуючи концерт, виходили з того, що українська музика під час війни проти Росії має звучати скрізь, сказала Наталка Мамалига.

Черкащанка Тетяна Ільчук прийшла підтримати свого чоловіка, заслуженого артиста України Юрія Ільчука, який був учасником концерту. Жінка розповіла: романси дуже любить.

"У мене тут виступає чоловік. Я прийшла подивитися на нього. Я дуже люблю романси, вони мені до душі. Сьогодні доброчинний концерт. Дуже добру справу роблять ці люди", — сказала вона.

Пані Олена переїхала на тимчасове проживання з Донбасу. Прийшла насолодитися українським співом, якого в них там їй не вистачало, розповіла жінка.

"Коли побачила, що буде такий концерт, вирішила піти. Аби підтримати наші ЗСУ та послухати українські пісні, бо та Донбасі вони звучать не так часто, а частіше російські. Насолодитися чудовою, співочою українською мовою", — розповіла переселенка.

Людей прийшло стільки, що довелося доставляти лави. Було понад пів сотні глядачів, розповіла старший науковий співробітник музею Діана Вівчарик.

"Велика вдячність нашій багаторічній подрузі Наталці Мамализі. Вона завжди відгукується на музейні заходи, коли ми запрошуємо. І, звичайно, вона робила в музеї різні заходи. Таку колаборацію ми вітаємо. У травні до 161 річниці перепоховання Тараса Шевченка, до 22 тавня, в нас був концерт Шевченківський. Наталка Мамалига виконувала вірші і співала поезію Шевченка на музику різних українських музикантів. А сьогодні українське слово ширше, вже український романс. Згадуємо багатьох українських поетів. Основне завдання — зібратися і помилуватися українським звучанням української музики і слова, а також зібрати кошти на підтримку ЗСУ. Сьогодні неочікувана кількість відвідувачів — понад п'ятдесят людей", — прокоментувала працівниця музею.

Діана Вівчарик розповіла, що музейні працівники після вимушеного простою, пов'язаного з війною, скучили за відвідувачами. Втім нині поки що не можуть відновлювати показ експозиції, бо книги можуть перебувати в зоні ризику. Тому в підвальному приміщенні відбуваються культурні події. Це і безпечно, і є змога збирати людей, які так само скучили за подіями та хочуть доєднатися до підтримки ЗСУ.

 

 

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча

У Києві проходить міжнародна конференція з медіаграмотності та саморегулювання медіа