Шифр. Ізабелла Мальдонадо

У шістнадцятирічному віці Ніна Ґеррера дивом втекла від серійного вбивці. Минуло багато років, Ніна вже не беззахисна дитина, вона спеціальна агентка ФБР. Одного осіннього вечора, під час пробіжки парком дівчина ледь не стає здобиччю нападників. Випадкове відео войовничої відсічі потрапляє в мережу і одразу стає вірусним. Чоловік, який викрав Ніну одинадцять років тому, впізнав її. Вирішивши повернути свою колись втрачену жертву, він скоює жахливе вбивство, маючи на меті залучити її до розслідування…

Хто кого здолає? Роман Ізбелли Мальдонадо – приклад того, що книги подібного жанру найкраще вдаються колишнім співробітникам поліції.

Напружена детективна історія з елементами трилеру. Книга цікава. Місцями передбачувана, але все рівно рекомендую прочитати. Читається легко і цікаво. Це книга про жінку-спецагентку. Але в книзі вона діва-войовниця. Тут вам сила, розум, жіноча інтуїція, уміння розплутувати найскладніші злочини. Водночас, як я вже казав, місцями книга передбачувана.

Не знаю чому, але мені все ж ця книга тягне на бойовик, так часто там є сцени бійок. І в цьому аспекті згадувалася інша книга з чоловіком-воїном – книга Володимира Кошелюка Green Card. От якось важче було там збагнути, до чого воно все йдеться, та й обставини і формування героя там було мені реалістичніше. Тут, у «Шифрі», можливо, бракувало описів, не збагну. Немов книга писалася для фільму. Хоча, наскільки знаю, і планується реалізація. Так чи інакше, я поки з більшим кайфом згадую трилери Жана-Крістофа Ґранже, наприклад, «Пасажир». Щодо книг з жінками-розслідувачками в головній ролі, то пригадується книга «Гострі предмети», де героїню було дуже шкода, проте вона реально була живішою мені за героїню книги «Шифр». Справа в тім, що героїня книги Ізбелли Мальдонадо пережила більше лиха, ніж героїня в книзі «Гострі предмети», але в «Гострих предметах» все так якось змальовано реалістично, що дихаєш в унісон з героїнею. У «Шифрі» такого співпереживання в мене не було.

Все ж книга класна, цікавий сюжет, рекомендую.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Драконяча луска, що спалює зсередини 

Сьоме попередження: алегорія на колективне сумління нації

Легкий жаль і легка усмішка. Чудова історія на вечір.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча

У Києві проходить міжнародна конференція з медіаграмотності та саморегулювання медіа