Оголена правда про героїню на фоні вбивств дівчат у містечку 

 «Гострі предмети» - книга і детективна, і психологічна водночас. Тут незрозуміло чи ти більше переживаєш через вбивство дівчаток, що сколихнуло містечко, чи переживаєш через важку долю героїні, яка поїхала розслідувати ті вбивства. Увага, спойлер, - героїня не поліцейська, а журналістка. І тут особливо ціню хист автора твору, що пише від імені героїні статті про вбивство у свою редакцію. Але то професійне, мені просто було дуже цікаво, як же вона опише ті вбивства, у кого візьме коментарі, як виконає редакційне завдання.

Повторюся, це професійне, щодо реального розслідування, то його ведуть поліцейські, як і має бути.

От лише їх доля так не турбує, як доля журналістки, яка приїхавши в містечко, вірніше повернувшись у рідне містечко в силу обставин, змушена не лише описувати злочини, а й зіштовхнутися з демонами минулого. Блін, та доля цієї пані більше турбує, ніж взагалі кінець книги.

Репортерка Камілла Прейкер отримує неприємне завдання: повернутися у рідне містечко, з яким вона порвала багато років тому, і провести журналістське розслідування двох убивств місцевих дівчаток. Давно вже Камілла не спілкувалася ні з матір’ю-невротичкою, ні з вітчимом, а свою напівсестру — тринадцятирічну Амму — вона взагалі заледве знає….

Вперше не переймався хто вбивця, хоч ради справедливості, до кінця книги ви і не дізнаєтеся. Тут я лише переймався, чи не зіп’ється, чи не вб'є себе з горя ця горе-журналістка.

Книга цікава, інтригуюча, особливо ціную такі твори, де є атмосфера життя маленьких містечок, де кожен кожного знає, де безліч стереотипів і кліше, де всі у всіх на виду і тим більше це містечко спантеличують такі убивства.

Нагадав твір віддалено Кінга. Проте все ж це не Кінг. Тут інший стиль, інша стилістика твору, тим не менше моторошно, захоплююче і цікаво. От лише шкода героїню. Хоч вона не загинула, та всерівно шкода. Я, мабуть, вже це казав. Ну та ви самі зрозумієте, прочитавши.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Юпак: динаміка і лихослів'я 

Драконяча луска, що спалює зсередини 

Сьоме попередження: алегорія на колективне сумління нації

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Скелясті Буки: туристичний центр, пожежна станція і смаколики для ЗСУ

Незабутній запах Львова (оповідання готувалось на конкурс “Львів. Доза. Порно”)

Втрачені землі або розтерзана Україна