Мама Лисака виграла суд з міською владою у Європейському суді з прав людини

 Мама підприємця Олега Лисака Світлана подавала скаргу до суду через демонтований кіоск на Митниці. Вона позивається до суду, наголошуючи, що демонтаж кіосків відбувся незаконно. Сьогодні жінка має на руках документ, де в рішенні Європейського суду з прав людини від жовтня 2022 року сказано, що держава відповідач повинна сплатити заявниці 3 тисячі євро та додатково суму будь-якого податку, що може нараховуватися в якості відшкодування моральної шкоди.

Сам Олег Лисак також вважав такі дії влади незаконними. Більше того, наголошував, що таким чином влада намагалася мститися його матері за участь в «тарифному майдані» і активну громадянську позицію.

Тоді ж Олег Лисак активно протистояв знесенню кіска, та все ж він був знесений. Підприємець стверджує, що кіоск знесли так, що відновленню він не підлягав.

Тодішній начальник управління інспектування Черкаської міськради Станіслав Коломієць в досить емоційній формі писав в «Фейсбуці», яквін демонтує незаконний, за його версією, кіоск.

Тоді ж біля стін Черкаськоїміської ради представники штабу ГО «Громадський спротив свавіллю влади»облаштували намети й інформаційні бюлетені. Так вони протестують проти тиску на підприємців з боку представників влади.

"Корупціонерів дратує акція громадської організації «Громадський спротив свавіллю влади» під Черкаською міськрадою і тому влада починає тиснути на протестувальників, не чекаючи рішень судів", - заявляв керівник громадської організації Олег Лисак.

Після рішення Європейського суду Олег Лисак зауважує, що його цікавила справедливість. А виходить, що компенсувати неправомірні дії влади має бюджет України. Хоч збитки були заподіяні через дії певних посадових осіб і ні поліція, ні прокуратура чи інші органи тоді не вказували на це, дивується підприємець... 


 

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Скелясті Буки: туристичний центр, пожежна станція і смаколики для ЗСУ

Незабутній запах Львова (оповідання готувалось на конкурс “Львів. Доза. Порно”)

Втрачені землі або розтерзана Україна