KYIV NOT KIEV розвінчуватиме російські міфи разом із іноземними послами

Чи може Україна зробити «брудну бомбу»? Звідки в закордонних ЗМІ з’явилися тези про Україну, як терористичну державу? В чому небезпека фрази про мир «будь-якою ціною», яка в різних варіаціях звучить від Папи Римського до Ілона Маска?

Війна точиться не тільки в полях, але й у інформаційному просторі. Ефективно протидіяти російській дезінформації – обов’язок усіх, хто має власне медіа під виглядом аккаунту в соцмережах. Однак, є люди, які роблять це системно. Одна з таких команд – волонтерський проєкт KYIV NOT KIEV.

KYIV NOT KIEV працює з англомовною аудиторією, котра цікавиться Україною, вже майже три роки. Ціль проєкту – підтримати позитивний імідж України закордоном, як надійного партнера, країни, багатої талановитими людьми, історією та культурою. З початком повномасштабної війни інтерес до України природньо зріс. Уп’ятеро зросла й наша аудиторія, переважно зі Сполучених Штатів, Канади, Великої Британії, Туреччини, країн Європи та, безперечно, англомовних українців. Зараз KYIV NOT KIEV працює над створенням іноземної спільноти, яку об’єднує підтримка України.

З війною змінився і комунікаційний акцент нашого проєкту. Тепер на сторінках KYIV NOT KIEV в соцмережах більше розвінчування міфів навколо України, протидія дезінформації та російським фейкам. До цієї роботи ми вирішили залучити іноземних послів в Україні, що проживають біль війни разом з нами та мають аргументовані відповіді на російські закиди, націлені, передовсім, на аудиторії держав, котрі вони представляють. Невдовзі KYIV NOT KIEV вийде з новим сезоном посольських інтерв’ю - KYIV NOT KIEV. Ambassadorial Season – щоб підсилити наші зусилля голосами союзників. Також триває наша інформаційна кампанія #stoprussianfakes.

Ми залюбки поділимося своїм досвідом та баченням інформаційного спротиву в коментарях, новинах, колонках та інтерв’ю. Будемо раді співпраці!

Контакти для запитів:

Пошта: kyivnotkievchannel@gmail.com

Проєкт "KYIV NOT KIEV. Ambassadorial Season" реалізовано за підтримки Goethe-Institut в Україні та Журналу "Куншт" у рамках акселератора протидії дезінформації «Mediengeist”.

Інформаційна кампанія #stoprussianfakes ведеться в рамках програми «Стійкість», котру фінансує Європейський Союз та виконує ERIM.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Скелясті Буки: туристичний центр, пожежна станція і смаколики для ЗСУ

Незабутній запах Львова (оповідання готувалось на конкурс “Львів. Доза. Порно”)

Втрачені землі або розтерзана Україна