Як виростити хурму з кісточки у домашніх умовах

 Хурма, попри явне південне походження, ніколи не була для садівників екзотичним плодом. Навіть в епоху жорсткого дефіциту вона регулярно з'являлася у продажі нарівні з іншими звичними жителями півдня — лимонами, апельсинами, мандаринами. А от зустріти хурму, що росте на ділянці в зоні з помірним кліматом, практично неможливо. В цьому відношенні вона така ж, як і банан. Але те, що не росте у відкритому ґрунті, можна з успіхом вирощувати як кімнатну рослину

На відміну від тих же лимонів або фініків, кісточки є не в кожному плоді хурми. Але й навіть ті, що є не факт, що зійдуть. Тому доведеться діяти методом вибірковості.

Я посадив і перша ж зійшла.

Для тих, хто вирощував рослини з насіння або звичайну розсаду, це не складе ні найменшої праці. А тим, хто вже виростив фінік з кісточки або лимон із зернини, процес і зовсім здасться знайомим.

Земляну суміш для пророщування насіння хурми треба взяти легку, яка вільно пропускає воду і повітря. Підійде будь-який ґрунт на основі торфу, розбавлений на третину перлітом або вермикулітом.

Коли сіянці достатньо розвинуться і на них з'являться міцні постійні листочки, їх можна розсаджувати по окремих горщиках.

Далі починається догляд за хурмою як за кімнатною рослиною. ДАЛІ БУДЕ

МОЖНА також прочитати 

Як я виростив АВОКАДО  

Як виростити лимон вдома

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Скелясті Буки: туристичний центр, пожежна станція і смаколики для ЗСУ

Незабутній запах Львова (оповідання готувалось на конкурс “Львів. Доза. Порно”)

Втрачені землі або розтерзана Україна