Як посадити і виростити авокадо з кісточки?

Дерево авокадо росте в тропічному кліматі, широке поширення отримало в Ізраїлі, Бразилії та Африці. Незважаючи на смак і хімічний склад, плід авокадо вважається фруктом. Завдяки великій кількості корисних вітамінів, мінералів, природної олії та жирних кислот авокадо стали вживати по всьому світу, а вчені і дієтологи прозвали його – суперфудом.


Популярність в авокадо колосальна, його можна знайти на прилавках багатьох супермаркетів і ринків.

Як же виростити авокадо вдома? Багато хто хоче це зробити, бо по перше, це прикольно. Ти сам вирощуєш деревце!

Візьміть свіжий!!! – плід і зробіть акуратні надрізи, не торкаючись кісточки, в іншому випадку, пророщування займе більше часу. Акуратно відокремити один від одного дві половинки і витягнути кісточку, промийте, щоб видалити залишки м’якоті.

Вийміть кісточку та промийте її. За допомогою гострого інструменту (шила або ножа) зробіть невеликі отвори, глибиною не більше ніж 2-3 мм. В отвори повинні входити зубочистки, вістрям всередину.

В окрему тару налийте воду.

Помістіть кісточку в воду таким чином, щоб вістря було нагорі, а тупий кінець торкався води. Зубочистки допоможуть кісточці триматися на плаву і не провалитися повністю в склянку.

Дехто ще радить зрізати трішки тупого кінця. Я місяць чекав паростку, а тоді таки зрізав трохи тупого кінця і у мене зразу почався ріст кісточки.

Після того як корінь проросте, необхідно пересаджувати авокадо в горщик, попередньо підготувавши все необхідне.

Грунт повинен бути пухким. Це забезпечить для авокадо нормальні умови. Поживна суміш поміщається в горщик. Не засипати грунт повністю, залишивши 1-2 см у верхнього краю.

Важливо! Грунт не має бути закисненим!

Мені радили вермікуліт змішати з ґрунтом для орхідей. Поки що все росте класно, хоч чекав цього паростка декілька місяців. Кажуть, в домашніх умовах авокадо виростає великим, але не плодоносить. Ну, побачимо.


Станом на весну 2021 року ось який вазон став

А ось 4 травня 2021 року - справжнє дерево, от лише чогось кінчики листочків сохнуть

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча

У Києві проходить міжнародна конференція з медіаграмотності та саморегулювання медіа