У Смілі повноцінно запрацювала казкова центральна набережна

Підприємець, меценат, засновник і керівник зони активного дитячого відпочинку „Галактика” Віктор Овчаренко створив у Смілі казкову набережну. Торік через незалежні від нього обставини він змушений був змінити місце розташування „Галактики”. Довелося піти з центрального міського парку Сміли і взятися за облаштування центральної набережної, котра перебувала у плачевному стані. Вона нагадувала скоріше сміттєзвалище аніж продовження головної вулиці міста. До речі, вже декілька років це вулиця Незалежності, але на будинках поблизу набережної досі висять таблички, які переконують гостей міста, що це вулиця Леніна…





Для втілення в життя амбіційного плану Віктор Овчаренко зібрав команду однодумців. Він вирішив, що місце для відпочинку дітей має нагадувати казкову країну, а не жахати руїнами минулого. Те, що вдалося зробити менш ніж за рік, ви можете побачити на світлинах.

Між іншим, переймати досвід пан Овчаренко їздив у найкращі парки України і навіть у найбільший парк світу в Дубаї. І дещо з побаченого вже втілив у Смілі (звісно, в межах можливого). На його думку цей куточок зараз є найпривабливішим в місті. І з ним важко не погодитися. Як смілянин, я знаю Смілу і скажу, що мене увечері вже тягне саме на набережну, особливо в цю літню спеку. І не тільки мене. Зустрічав тут багатьох знайомих, і навіть приїжджих.

А вчора, тобто 4 липня, тут було проведено перші змагання: відкриту першість ДЮСШ „Олімп” з веслування на байдарках та каное серед юнаків та дівчат. Її приурочили до 65-річчя заснування „Олімпу”.

Узагалі, програма заходів на набережній розписана більш як на місяць наперед. Тут лунатиме жива музика, виступатимуть артисти місцевого аматорського театру, будуть виставки та виступи юних вихованців школи мистецтв…

Варто наголосити, що набережна і створена насамперед для роботи з молоддю, залучення її до здорового способу життя. От і 4 липня окрім змагань на воді на ній відбувся і турнір з віджимання від підлоги. Приємно, що тут заборонено вживати алкоголь. За цим стежить охорона.

До співпраці з Віктором Овчаренком долучається все більше місцевих активістів. Так голова міжрайонної громадської організації „Холодноярська Січ” об’єднаного козацтва України Анатолій Василенко провів цього дня на набережній свій захід для молодіжних організацій осередку і для дітей-інвалідів, над якими організація взяла шефство. В рамках заходу для них були організовані різноманітні конкурси, зокрема рибалок, вишивальниць, майстрів народної творчості, козацька вікторина, фізичні вправи тощо. Звісно, були і призи від „Холодноярської Січі”. Організувати свято для неповносправних дітей Анатолію Василенку допомагала тренер-викладач Черкаської обласної дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів Ніна Дем’яненко, яка привела сюди своїх вихованців – переможців всеукраїнських спортивних змагань. Серед них був і призер України з легкої атлетики Діма Подгорський, який торік успішно виступив на спеціальній Олімпіаді в ОАЕ. Допомогла також майстер народної творчості Людмила Кожушко.

Отже, більшість смілян щиро радіє оновленню центральної набережної і задоволена діяльністю „Галактики”. Однак знайшлися й такі, яким зона активного відпочинку муляє. Прикро, що воює з керівником „Галактики” і далеко не останній в місті підприємець. Як вважає Віктор Овчаренко, той мав на це місце свої плани, і тепер їхньому втіленню в життя заважає… дитячий майданчик!

Олександр ВІВЧАРИК,

Сміла

Фото автора


з дітьми на набережній займаються Ніна Трохименко (на передньому плані) і Людмила Кожушко

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча

У Києві проходить міжнародна конференція з медіаграмотності та саморегулювання медіа