Нагороджено переможців творчого конкурсу «Інформаційна передова-2022», Вівчарик серед переможців

 Переможців та лауреатів творчого конкурсу Національної спілки журналістів України «Інформаційна передова-2022» нагороджено під час урочистої церемонії в НСЖУ.

– Хочу щиро подякувати за плідну і копітку роботу всім учасникам і учасницям конкурсу, членам і членкиням журі, – зазначає голова НСЖУ Сергій Томіленко. – Результати конкурсу переконливо продемонстрували не лише те, що журналісти гідно відстоюють свої позиції на інформаційній передовій, доносячи до світової аудиторії правду про події в Україні, але й те, що вони при цьому демонструють неабиякий рівень професіоналізму і дотримання високих журналістських стандартів.

Сергій Томіленко зауважив, що ця зустріч – це не лише нагородження переможців конкурсу, але й нагода поговорити про важливість роботи журналіста, про той внесок, який в інформаційну оборону і спротив окупантам роблять саме українські журналісти.

– Розглядаємо цю зустріч і як нагоду обмінятися досвідом, знайти нові підходи кожному з нас, аби ще ефективніше бути журналістом і ефективніше наближати перемогу. Внесок журналістів у відсіч окупантам – надзвичайно великий, – сказав голова НСЖУ.

Спеціальний гість церемонії нагородження – кореспондент Центральної телерадіостудії Міноборони Данило Іщенко. Нещодавно Данило повернувся на «Армія FM» після того, як втратив ногу на війні й пройшов тривалий курс лікування і реабілітації.

Підсумки творчого змагання в трьох номінаціях підводило професійне журі НСЖУ.

Конкурс НСЖУ провела за організаційної підтримки Всеукраїнського фонду «Журналістська ініціатива» та Японського фонду майбутніх поколінь (Japan Offspring Fund).





Винагорода за перше місце становить 10 тис. грн, за друге місце – 5 тис. грн, за третє – 3 тис. грн.

У номінації «Краща журналістська робота» перше місце розділили:

Наталія Бірюкова, інтернет-видання «Свої.city», за серію статей, зокрема «Дітей знеболювали перед смертю. Сповідь Андрія Сербіна — лікаря з Лівого берега Маріуполя».

Ігор Зоц, фрилансер, «Українська літературна газета», за статтю «Не питайте їх, коли закінчиться війна».

Анастасія Дзюбак, інтернет-видання «Texty.org.ua», за серію статей, зокрема «Повернутися в Антрацит. Переселенці готують суп “Байрактар” у “кулінарних військах” і мріють повернутися додому».

На другому місці:

Ольга Чернякова, фрилансерка, Чернігівська обласна організація НСЖУ, зі статтею «Нагорода за мужність. Чернігівська журналістка Аліна Клименко першою розповіла про розстріл людей у черзі за хлібом».

Наталя Гуменюк та Анна Цигима (дві нагороди співавторкам), Лабораторія журналістики суспільного інтересу, за сюжет “Харківщина. Що залишили після себе російські окупанти”.

На третьому місці:

Назарій Вівчарик, procherk.info, за статтю ««Зброю не тримав, але нічого не боявся і був на передку там, де й не варто було б. Один день з військовим капеланом».

– Ірина Бура, інтернет-видання t1.ua, за статтю «Майже всю вагітність у пеклі полону Мар’яна Мамонова спала на бетонній підлозі та недоїдала».

 

 

 

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча

У Києві проходить міжнародна конференція з медіаграмотності та саморегулювання медіа