Ще трохи і Прованс: де знайти роботу з проживанням


На сьогоднішній день пошукачі звертають все менше уваги на місце розташування роботи. Так, можливість отримувати гідну оплату стає все більш привабливою для українців. А переміщення всередині країни або за її межами рідше здається перешкодою на шляху до великої зарплати. Особливо це стосується тих, хто шукає або отримує пропозиції з наданням житла. Влітку 2018 року, у період буму сезонних вакансій, тільки на OLX Робота було більше 32 000 пропозицій з можливістю проживання.

Аналітики OLX дослідили всі актуальні вакансії і розповіли, у яких сферах зараз можна отримати роботу з житлом.


Топ 10 сфер з найбільшою кількістю пропозицій по роботі з проживанням:
1.    Домашній персонал - 29%
2.    Будівництво - 13%
3.    Інші сфери занять - 12,7%
4.    Бари / ресторани - 12,5%
5.    Транспорт / логістика - 6%
6.    Роздрібна торгівля / продажі / закупки - 5,7%
7.    Охорона / безпека - 5,6%
8.    Сервіс і побут - 4%
9.    Виробництво / енергетика - 3,4%
10. Туризм / відпочинок / розваги - 3%

Переважна частина вакантних місць припала на блакитних комірців - представників робочих спеціальностей. А найбагатшою на пропозиції виявилася сфера домашнього персоналу. Для нянь, доглядальниць і домашніх працівниць знайшлося понад 9 тисяч оголошень, тобто 29% пропозицій. А найбільш популярні країни, де на них чекають, - Ізраїль, США та Італія. В Україні домашній персонал на умовах роботи так званим вахтовим методом затребуваний не менше. Такий тип роботи передбачає періодичну або сезонну працю далеко від місця проживання.

Друга сфера за кількістю вакансій з житлом - будівництво. Фахівцям у цій галузі проживання надають здебільшого за кордоном - Польща, Ізраїль, Росія. Варіантів багато від Польщі і до Франції. А крім приємного бонусу у вигляді безкоштовного даху над головою, будівельникам пощастило ще й з зарплатами. За місяць досвідчені щасливчики можуть отримувати понад 2 000 длр.

У категорії "інші сфери занять" 12,7% пропозицій, і затребувані професії тут найрізноманітніші. Легко знайти роботу з житлом, влаштувавшись на індичу ферму й отримуючи 21 000 грн. Показово, що компанія обіцяє навіть безкоштовне харчування. У категорію також потрапили стоматологи, кондитери, зварювальники сміттєвих контейнерів, хлібопекарі та нарізувачі слив, чиї зарплати приблизно в одному ціновому діапазоні 18 000 - 22 000 грн.

12,5% пропозицій знайшлося й у барно-ресторанній сфері. Частина вакансій з наданням житла тут пропонується кухарям, офіціантам і барменам, які збираються працювати за кордоном. Інша ж частина припадає на туристичні міста України. Проживання претендентам готові надати в Одеській, Херсонській та Закарпатській області. Так, на пару місяців у Затоці за 21 000 грн все ще чекають бармена, за 18 000 грн - акордеоніста та шеф-кухаря, за 15 000 грн - мангальщика, а за 14 000 грн - сушиста.

Замикають п'ятірку представники транспортної галузі, яким пропонують майже 2 000 варіантів роботи з проживанням. На українських водіїв чекають у Польщі на зарплату до 2 000 длр. Однак тут варто бути уважним. Місячна винагорода професіоналів "за баранками" в Україні може виявитися ідентичною. Водієві на маршрут Одеса-Чорноморськ, наприклад, заплатять 25 000 грн. Стільки ж обіцяють і перевізнику в Польщі.

У топ сфер робіт з проживанням також потрапила торгівля - 5,7% пропозицій, охорона і безпека - 5,6%, сервіс і побут - 4%, виробництво - 3,4% і туризм - близько 3% вакансій від усіх варіантів працевлаштування з житлом.

Довідка про компанію
OLX - один з найбільших онлайн-бізнесів в Україні. База ресурсу налічує 11,1 млн оголошень і щомісяця поповнюється більш ніж на 3 млн нових пропозицій. За даними Gemius cервіс є найбільш відвідуваним в країні після Google, Youtube і Facebook. Кожен другий український онлайн-користувач заходить на OLX мінімум раз на місяць.
Сервіс входить в ТОП-10 найбільш відвідуваних торговельних майданчиків світу. А мобільний додаток OLX встановлений на кожному третьому українському смартфоні і займає першу позицію в категорії "Купівлі" для IOS і Android за даними SimilarWeb.
На OLX за рік продається товарів на більш ніж 1 млрд доларів, а це половина річного обороту ринку e-commerce в країні.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи. Як держава планує залучити їх до ринку праці?