Конкурс на пісенну премію імені Миколи Негоди – Анатолія Пашкевича


Черкаське обласне відділення Українського фонду культури спільно з обласною організацією Національної спілки письменників України та обласним відділенням Української музичної спілки з нагоди 90-річчя з дня народження поета-пісняра, заслуженого діяча мистецтв України Миколи Негоди й 80-річчя з дня народження відомого композитора, народного артиста України Анатолія Пашкевича, які протягом десятиліть працювали у творчій співдружності, а також із метою заохочення митців Черкащини до створення високих зразків пісенного мистецтва з 2018 року засновують щорічну літературно-мистецьку (пісенну) премію (далі – Премія) імені Миколи Негоди – Анатолія Пашкевича.

Для організації та проведення конкурсу на здобуття Премії створюється конкурсна комісія, рішення якої правочинні за умови присутності двох третин її повного складу, а переможець конкурсу за таємного голосування має набрати 50% голосів від загального складу комісії плюс один голос.
До участь в конкурсі допускаються україномовні пісенні твори (пісні, цикли пісень), які відзначаються гармонійним поєднанням словесної образності й музичного звучання, українським національним колоритом і гуманістичною семантикою, написані за останні три роки від року проведення конкурсу і здобули популярність у слухачів.
Право висунення пісенних творів на здобуття премії мають колективи творчих спілок, товариств, закладів культури, навчально-наукових, культурно-просвітницьких установ (при цьому подається відповідний протокол чи витяг із нього). Премія може присуджуватися неодноразово, але кожного разу за цілком нові пісенні твори.
Конкурс на здобуття Премії оголошується щорічно з 1 вересня. Висунення творів-претендентів (пісень, циклів пісень) триває до 1 грудня. Протягом грудня конкурсна комісія прослуховує пісенні твори-претенденти і таємним голосуванням визначає лауреатів, якими визнаються автори слів і музики та перший (або кращий) виконавець. Прослуховування творів претендентів може здійснюватися комісією й наживо.
Організація чи установа, яка висуває пісні-претенденти на здобуття Премії подає до конкурсної комісії три електронні носії з відеопрезентацією твору (творів), роздруковані на папері словесні тексти пісні (пісень) для кожного члена конкурсної комісії, офіційне подання з формуванням позиції та її короткою мотивацією.
Матеріали подаються за адресою:
Лауреатам Премії вручаються відповідні дипломи, які підписують голова обласного відділення Українського фонду культури та голова конкурсної комісії, а також грошова винагорода в сумі 3000 грн., яка рівними частинами поділяється між авторами й виконавцем твору.
Конкурсна комісія

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча