Мирне життя починається з пошуку роботи: 8 внутрішньо переміщених осіб працевлаштовано в Черкаському районі


«Загальновідомо, що робота для людини дає можливість самореалізації та відчуття своєї соціальної значимості. Заглибившись в роботу, набагато  простіше пережити життєві негаразди. Зміна усталеного способу життя, вимушений переїзд на інше місце проживання – це далеко не повний перелік складнощів, з якими зустрічаються внутрішньо-переміщені особи. На допомогу таким громадянам приходить служба зайнятості. Завдяки індивідуальному підходу фахівців до кожного клієнта досягається головний результат – реалізація у професійній діяльності громадян, які опинилися у складних життєвих обставинах. Так, протягом 2017 року та 8 місяців 2018 року послугами Черкаської районної служби зайнятості скористались 15 осіб з числа внутрішньо-переміщених. Завдяки комплексу послуг, наданих фахівцями філії – 5 осіб пройшли професійне навчання, 2 громадян були задіяні  у громадських та інших роботах тимчасового характеру, 8 колишніх безробітних працевлаштовано, з них 1 особа на нове робоче місце з виплатою роботодавцю компенсації єдиного соціального внеску», - відзначив директор районної філії обласного центру зайнятості Олександр Гриценко.

Історії таких людей надихають, вселяють віру у власні сили і в котрий раз доводять, що той хто шукає – завжди знаходить. Так, через воєнні дії на Сході України 19-річна Олександра Гайова змушена була покинути рідне місто Волноваху, що на Донеччині, та переїхати до с. Дубіївка Черкаського району. За допомогою у працевлаштуванні молода дівчина, яка не мала професійної освіти та досвіду роботи, звернулась до служби зайнятості. Фахівці філії, проаналізувавши актуальні потреби на місцевому ринку праці, запропонували Олександрі отримати безкоштовно затребувану на ринку праці професію кухаря. Навчання здійснювалось під замовлення підприємця Валентина Мудрака, який після успішного здобуття освіти забезпечить Олександру роботою та стабільним заробітком.
Значна частина громадян зі Сходу країни є представниками професій, що характерні не для всіх регіонів України, наприклад, в гірничій або металургійні галузях. Так склалося з луганчанином Євгеном Рохманом, який в мирний час працював на Алчевському металургійному комбінаті слюсарем-ремонтником. Переїхавши в с. Байбузи Черкаського району, чоловік звернувся до служби зайнятості за допомогою у працевлаштуванні. Зважаючи на специфіку місцевого ринку праці, фахівці запропонували Євгену роботу на ПАТ «Миронівський хлібопродукт» на посаді робітника з комплексного обслуговування і ремонту будинків.
Завдяки оперативній роботі фахівців філії внутрішньо переміщені особи на цей час працюють та отримують стабільний заробіток.

Черкаська районна філія ОЦЗ

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча

У Києві проходить міжнародна конференція з медіаграмотності та саморегулювання медіа