Центр реабілітації: Лютіж (ФОТО)

Державна реабілітаційна установа «Всеукраїнський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю» розташована неподалік Києва, у бік Чорнобиля, поряд з селом Лютіж.

Туди через сосновий ліс веде гарна дорога. Сюди поступають за направленням від місцевого соцзахисту люди з інвалідністю, зокрема, насамперед ті, хто мають проблеми з опорно-руховим апаратом. Ознайомившись з роботою комплексу, покажу нижче все детально, бо інколи краще раз побачити, ніж сто разів почути. Люди з проблемами здоров’я можуть звертатися до своїх центрів соцзахисту і за направленням сімейного лікаря мають шанси втрапити у цей заклад, якщо їм це показано лікуванням. Тут люди знаходяться постійно протягом свого лікування і реабілітації, а не їздять туди-сюди. Особливо суворий режим зараз, в час пандемії коронавірусу.

Ось ми вже у селі Лютіж:

Така дорога веде до центру реабілітації:


 А це сам центр реабілітації, в’їзна брама і територія з корпусами. Доріжки між корпусами мають накриття, щоб люди з інвалідністю в час негоди і дощу могли спокійно їздити на колясках або йти в бік їдальні та на процедури в адмінкорпус.

 

На корпусах по кутках на стінах встановлені відеокамери, територія постійно під контролем, мабуть, це потрібно для того, щоб якщо котромусь з пацієнтів стане погано, охоронець, який весь час дивиться в монітори за пультом, це побачив і швидко зреагував.



Реабілітація інвалідів передбачає тут лікування і навіть навчання. Тобто, люди проходять такі процедури як басейн, ЛФК, масажі, ванни, фізкабінет тощо. Також передбачене профнавчання для інвалідів, а це шиття взуття, робота з вуликами, пошив одягу тощо.

Для тих, хто нудьгує, тут є інтернет, є бібліотека, є спортмайданчик з баскетбольними кільцями, але зрозуміло, що на майданчик виходити можуть не всі, бо люди в основному зі складними хворобами, які не дають змоги швидко рухатися.

Сьогодні також відомо, що керівництвом накуповується нове обладнання для більшої реабілітації.





Також у центрі збалансоване трьохразове харчування. Для зразка ось пропоную фото:




Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча

У Києві проходить міжнародна конференція з медіаграмотності та саморегулювання медіа