Містично і страшно про короля самогубств

Книга «Кінець зміни» - третя, завершальна трилогія короля жахів Стівена Кінга. Тут він розкрився сповна в плані фантастики і містики, бо в попередніх частинах все трималося більш менш реального світу, в межах норми, в межах детективу. А тут – уууу – просто бомба.

І не було б так страшно, якби не було так реалістично. Ми зіштовхуємося вряди годи з тим, що десь коється самогубство, читаємо про це в інтернеті. «Де життя, там надія» - це мали б знати всі, але ж ні, часто надія десь зникає в людей, найстрашніше, що це найбільш поширено серед підлітків.


У книзі порушене питання самогубств , бо це дійсно проблема, на яку, на те, щоб розібратися, на жаль, в багатьох бракує часу. Ця проблема є в країні і на останніх сторінках книги дуже гостро зачіпається цінність життя і неприпустимість вчинення самогубства…

Брейді Хартсфілд, всім знайомий містер Мерседес відбуває своє покарання в лікарні. Для всіх навколо він майже овоч, який не може впоратися із базовими навичками життєдіяльності. Але глибоко всередині, у надрах свого хворого мозку, він не може змиритися із тим, що Білл Ходжес досі живий, приходить до нього та думає, що переміг.

Та й сам Білл, не може змиритися з тим, що Брейді не гниє у в'язниці та зовсім не збирається сідати на електричний стілець. Старий детектив щось підозрює і не може залишити все як є, бо його час спливає...

Відверто кажучи,не думала, що цей роман переплюне 1-шу історію циклу.Але,мушу зізнатися,він нічим не уступає "Містеру Мерседесу".

Як завжди - інтриги,розслідування і зашквал адреналіну під час прочитання.

Я мало не розплакалась в кінці, бо за три роки (мабуть, таки три) звик до цих персонажів… але їх вже не буде…

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча

У Києві проходить міжнародна конференція з медіаграмотності та саморегулювання медіа