«Поганий пес» Антонюка не такий вже й поганий

Отримав третій номер цьогорічної газети «Дебют» Зізнаюся щиро, не знав про таку газету, але тепер от дізнався. Виявляється, багато цікавих творів. І попри назву «газета», ця газета радше схожа на журнал, просто папір газетярський. Досі офігєваю від тиражу… Там щось за 11 тисяч. Сам працював в газеті, про таке можна було лише мріяти… Особливо в нинішні часи інтернету.

Але мова не про те. У цій газеті втрапив на оповідання Ігоря Антонюка «поганий пес». Наскільки я розумію, я став тим, хто почав читати ще неіснуючу, але вже заплановану у світ книгу «Монету кидає кожен». Отже, оповідання «Поганий пес» з газети втрапить у збірку. І, скажу вам, не таке вже воно й стрьомне, хоч написано, що там горор.

Оповідання читається легко, швидко, там є цікаві порівняння і мовні викрутаси. Сама задумка сподобалася, звісно, очікував на розв’язку, яка зав’язалася на початку, а саме це важливо в будь-якому творі – очікування того, а що ж там далі за поворотом?

Якби ще трохи допрацювати пару сюжетних поворотів, то можна було б назвати оповідання детективним, але наразі це не детектив, а таки горор. Чекаємо виходу вже книги «Монету кидає кожен».

А поганий пес в оповіданні... Та що я буду спойлерити, самі читайте !!!) Собаки не можуть бути поганими



 

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча

У Києві проходить міжнародна конференція з медіаграмотності та саморегулювання медіа