Друга сторона медалі

 "Після підвалу не хочу показувати другу сторону". Дискусія про стандарти журналістики під час війни розгорнулася в ході міжнародної конференції «Re:Cover - Як війна Росії в Україні змінює журналістику», яка стартувала в п’ятницю у Братиславі (Словаччина).


Про це телеграм-каналу НСЖУ повідомляє учасник конференції, відповідальний редактор черкаського сайту "ПРОЧЕРК" Назарій Вівчарик.


Німецький журналіст Томас Авенаріус зауважив, що помічав, коли українські журналісти під час війни ставали на одну зі сторін. Та він репортер, і він вважає, що треба чути всіх. Каже, треба розмовляти з обома сторонами, навіть якщо це комусь не подобається.


Натомість, українська журналістка і телеведуча Анастасія Станко каже, що не поїхала знімати війну кудись, а війна прийшла в її країну.


«Коли ми в 2014 році побачили, як в Сімферополі їдуть танки, я думала, що треба показувати дві сторони конфлікту, і перетнула лінію розмежування. Я потрапила в підвал, і після цього вже не хотіла показувати дві сторони конфлікту…» – зауважила Анастасія Станко.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча

У Києві проходить міжнародна конференція з медіаграмотності та саморегулювання медіа