Генератори та ремонти: які послуги шукали та пропонували українці наприкінці 2022 року

У листопаді-грудні спостерігається високий попит та пропозиція на оренду генераторів та їх ремонт. Причиною цьому стали активні обстріли росіянами об'єктів енергетичної інфраструктури України. Водночас серед інших послуг — високий попит на ремонтні роботи. Більше про вподобання українців наприкінці 2022 року — в аналітиці OLX.

Як енергетична криза вплинула на запити українців

На сервісі OLX у розділі Бізнес та послуги в період листопад-грудень користувачі найбільше цікавилися орендою генераторів — майже 300 тисяч разів. Пропозиція, як і попит, теж була великою — 10,3 тисячі оголошень. Це вчетверо більше, ніж у цей же період 2021 року. Також упродовж останніх двох місяців на OLX активно шукали і ремонт генераторів (понад 4 тисячі разів).

Якщо говорити про послуги, які пропонували українці у грудні 2022 року, то найбільше оголошень було серед наступної п'ятірки:

П’ятірка найпопулярніших послуг за кількістю оголошень на кінець року

 

Послуга

Кількість оголошень,

грудень 2022 рік

Ремонт

45 000 тисяч

Грузові перевезення

13 500 тисяч

Вивіз сміття

7 300 тисяч

Монтаж

7 000 тисяч

Доставка

6 000 тисяч

Дані OLX

Попит відповідав пропозиції, адже найчастіше впродовж місяця відгукувалися саме на послуги з ремонту (понад 106 тисяч відгуків) та грузові перевезення — (16,5 тисяч). Також українці не забували і про здоров'я, тому достатньо багато відгуків було на послуги масажу — 26 тисяч.

Натомість, серед пошукових запитів у розділі послуг у грудні лідером стала оренда генераторів — цей запит був найчастішим. Не менше разів цікавилися орендою авто та ремонтом холодильників.

П’ятірка найпопулярніших послуг за кількістю пошукових запитів на кінець року

Послуга

Кількість пошуків*,

грудень 2022 рік

Оренда генераторів

150 600 тисяч

Масаж

16 500 тисяч

Оренда авто

15 500 тисяч

Грузові перевезення

14 000 тисяч

Ремонт холодильників

6 200 тисяч

Дані OLX

*враховані пошукові запити користувачів в категорії “Бізнес та послуги

Якщо порівняти з груднем 2021 року, то запити українців суттєво не змінилися окрім того, що минулого року користувачі OLX не шукали генератори. Але як і цього року, найбільше цікавилися орендою авто, грузовими перевезеннями, ремонтом та масажем.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча

У Києві проходить міжнародна конференція з медіаграмотності та саморегулювання медіа