Розслідування з невигаданою історією

Австралійський фільм 2022 року ОМАНА. До нього підв’язують такі жанри як драма, кримінал, трилер. Спойлер: фільм про поліцейського під прикриттям. Впринципі і з назви випливає це. Ну, принаймні, мені чомусь так і здавалося. Але це такий естетичний детектив, що вам важко буде збагнути на початку що й до чого. Ви не розгадаєте спершу сюжет. Тому, мабуть, небагато карт розкрив на початку.

Що важливо, фільм на основі реальних подій. Дійсно була така історія в житті. Але тут, зрозуміло, додано похмурості, драми… Щоб вивести на чисту воду злочинця, герою доведеться думати так само. Загалом, фільм починається неквапливо, повільно, потім йде відчуття справжнього трилеру. Хто ж кого переграє на поворотах сюжету? Круто зіграв Джоел Еджертон, якого пригадав зі старішого фільма «Воїн» і більш свіжого «Тихий садівник». Здається, такі розмірені, серйозні, повільні ролі для нього. Віриш герою.

Фільм повільний, декому може здатись затягнутим. Тут немає супер-сцен з каскадерами і екшину, але атмосфера затягує і тримає в напрузі до кінця. Тут присутня загадковість. Це ключове, що тримає до останнього. І ота сцена, де Генрі намагається передати свої відчуття, ввімкнувши музику, передати свій стан…. Там супер сцена без будь-яких спецефектів.

Це хороший фільм, особливо для тих, хто любить розслідування. Розслідування неспішні…

І насамкінець. Оце міркував, можливо фільм буде сумним і тяжким для декого. Може, це навіть драма. Бо герой, попри все, має важкі будні і позбавлений особистого життя через роботу. Це коли віддається роботі сповна. І можна сказати, що це фігня і фантастика. Але тут повторюся, що фільм на основі реальних подій. Цей двіж можна подивитися на вечір під настрій. Неспішно, вдумливо. Як самий фільм.

ТАКОЖ РЕКОМЕНДУЮ: Детектив з Дель Торо. Це класика

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Скелясті Буки: туристичний центр, пожежна станція і смаколики для ЗСУ

У Києві проходить міжнародна конференція з медіаграмотності та саморегулювання медіа

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"