Збирали опеньки

Вони мають неперевершений смак. У світі їх часто недооцінюють, але у нас ці гриби люблять та щороку влаштовують на них справжнє полювання. 

Опеньки класифікуються як гриби-паразити, оскільки часто ростуть на деревах, кущах і навіть трав’янистих рослинах, причому як на живих, так і вже трухлявих.  При цьому вони вважаються їстівними, тобто не потребують попереднього варіння - їх можна тушкувати, смажити або сушити одразу, тільки попередньо промивши.

Опеньки люблять дорослі ліси, де багато старих дерев, пеньків і сушняку, а також вологі та заболочені місця, наприклад яри або береги струмків. При цьому пік сезону опеньків припадає саме на вересень, коли легко можна знайти багато молодих грибів, які відрізняються чудовими смаковими характеристиками та ніжною м’якоттю.

У опенька гнучка, тонка, часом досить довга ніжка (може досягати 12-15 см), колір якої варіюється від світло-медового до темно-коричневого тону. Ніжка у багатьох опеньків «вбрана» у кільце-спідничку. Шапочка у опенька витончена пластинчаста, зазвичай закруглена донизу.

Капелюшок діаметром 3-10см (рідко до 15-17см), спочатку опукла, розкривається до плоскої, часто з хвилястими краями.

Росте у листяних і хвойних лісах, садах, на пеньках, стовбурах, корінні дерев та чагарників великими, тісними групами







Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Скелясті Буки: туристичний центр, пожежна станція і смаколики для ЗСУ

У Києві проходить міжнародна конференція з медіаграмотності та саморегулювання медіа

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"