Втрапили в новини СУСПІЛЬНОГО з доцею

Із 1 жовтня на Черкащині запрацювали понад дві сотні "Пунктів незламності". Вони прийматимуть людей у разі блекауту. У 2023-му їх на 30 більше, ніж торік.

Чи не найбільше таких прихистків облаштували у закладах освіти, розповів Суспільному директор обласного департаменту цивільного захисту Сергій Озеран. 

Директор однієї із черкаських шкіл Валерій Завіновський розповів: такий пункт діятиме і у їхньому закладі. Цьогоріч для його облаштування залучили вісім приміщень.  


Черкасець Назарій Вівчарик водить доньку до цієї школи. Розповів: торік під час відключення електроенергії приходив працювати у тамтешній "Пункт незламності":

"Було таке, що вимикали світло і була важлива робота, яку треба було виконати. Я знав, що неподалік є "Пункт незламності", протестував, прийшов, скористався. Було зручно, це недалеко від дому, інтернет є, можна було попрацювати. Ми орієнтуємося на те, що все буде добре, але в разі чого будемо також приходити туди".

Наразі працівники школи чекають на графік роботи пункту. Заступниця директора Яніна Харченко розповіла, що досвід чергування в ньому вже має.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024

До нового навчального року готові: видавництво «Ранок» завершує друк шкільних підручників

Матеріали в жанрі журналістики рішень: від Вівчарика