Відбудова України: як і за чиї гроші

«Їх убила Росія» — напис на кубі з портретами загиблих від удару по багатоповерхівці в Умані. Тут і досі пахне пожежею. До портретів убитих підходить людина, молиться, хреститься. Над портретами загиблих видно дату 28 квітня 2023 року. І список із 23 імен людей, яких уночі позбавила життя випущена Росією ракета. Тут і дорослі, і діти. Ці мирні громадяни, які мешкали за сотні кілометрів від фронту, звичайно ж, не становили загрози РФ. Але вона їх убила. Тим, хто вижив, допомагають фонди. Когось поселили в хасидські готелі, хтось отримав соціальне житло.

У будинках Умані, які постраждали від ракетного удару, замінила вікна благодійна організація GEM. Загалом їх замінили понад тисячу. Це точкова допомога від закордонної організації, яка також дарує системи очищення води мешканцям сіл в Африці, допомагає постраждалим від землетрусу в Туреччині.

Відновлення інфраструктури в Україні має відбуватися за українські бюджетні кошти й за підтримки донорів. Можна чекати відновлення завдяки стягненим з Росії репараціям. Але коли це станеться? Відновлювати Європу після Другої світової почали через три роки після її завершення. В Україні війна триває, Росія щодня атакує, завдаючи збитків. Проте відновлення деяких об’єктів і реалізація певних проєктів уже триває.

ДЕТАЛІ НА САЙТІ УКРАЇНСЬКОГО ТИЖНЯ В МАТЕРІАЛІ НАЗАРІЯ ВІВЧАРИКА

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024

До нового навчального року готові: видавництво «Ранок» завершує друк шкільних підручників

Матеріали в жанрі журналістики рішень: від Вівчарика