Побував на Черкаському обласному засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад

ПИТАННЯ УКРИТТІВ

З початку війни вже більше тисячі повітряних тривог було зареєстровано. А загальна тривалість тривог – більше тисячі годин, зазначив очільник Черкаської ОВА Ігор Табурець, говорячи про безпекову ситуацію. Питання безпеки розглядали в Каневі на Черкаському обласному засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

У цілому Черкащина ефективно використовує укриття, і громади багато зробили для відновлення укриттів. При цьому, каже очільник Черкащини, в громадах приукрашають це питання, тож, наголосив, більш уважно все перевіримо.

Начальник ОВА звернув увагу, що якщо не буде доступу до укриттів, то будуть рішення і реакції від правоохоронних органів. Також просить лідерів громад вивчити досвід кейсів у інших областях, бо є позитивні приклади.

 ПИТАННЯ РЕАБІЛІТАЦІЇ

Питання реабілітації сьогодні вкрай важливе, бо мова і про цивільних, і про військовослужбовців. Формування спроможної мережі закладів охорони здоров’я передбачає надання якісної реабілітації. Допомогу надають громадські та неурядові організації. Для громад важливо вчасно зорієнтуватися та взаємодіяти з такими закладами. Є позитивні приклади, коли громади долучаються фінансовим ресурсом до реабілітації, у тому числі своїх захисників, сказав Ігор Табурець

ПИТАННЯ ОПАЛЕННЯ

Температурні показники дають можливість допрацювати заходи щодо опалення в Черкаській області. 16 підприємств теплоенергетики на Черкащині, більше тисячі котелень соціальної сфери готові, 61 водопровідна споруда оглянута, заготовили протиожеледну суміш, підготували техніку, всі служби готові до реагування. До нового опалювального сезону підготували резервне живлення, паливо, врахували досвід аварійних відключень, повідомляє  заступник голови обласної державної адміністрації Антон Царюк. А от серед викликів - фінансові проблеми....

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024

До нового навчального року готові: видавництво «Ранок» завершує друк шкільних підручників

Матеріали в жанрі журналістики рішень: від Вівчарика