Перша у багатьох аспектах: Білозірська громада відкрила бомбосховища, встановила алею Пам’яті та мріє про центр безпеки

Білозірська громада багато у чому була і є першою. Вона поряд з Мокрокалигірською і Єрківською була першою серед створених територіальних громад в області. Звідси й можливості фінансування, звідси й консультаційна допомога. 

Жителі громад вже сьогодні промовисто демонструють свою фінансову спроможність: ремонтуються школи, садочки, амбулаторії, дороги. У заклади соціальної сфери купують сучасну техніку та обладнання.

Близькість Білозірської ТГ до Черкас визначає пріоритети об’єднаної громади. Тут вищі вимоги до стандартів життя, тут більш розвинутий бізнес, інфраструктура. Громада має і свій парк техніки: плуг, культиватор, трактор сміттєвоз. Щотижня збирає сміття по громаді. Сьогодні в громаді будується церква ПЦУ.

Голова Білозірської територіальної громади Володимир Міцук розповідає, що ще на початку децентралізації у 2016 році на підтримку громада отримала з бюджету понад 7 мільйонів гривень. Власні надходження сільської ради – майже 10 мільйонів. Все це було спрямовано на дороги, освітлення села, поновлення техніки комунального підприємства, на заміну вікон в Ірдинській школі та амбулаторії тощо. Значна сума коштів була спрямована на перебудову школи з пониженим ступенем під житло лікарям та дітям-сиротам. Там зробили 3 квартири для лікарів та 2 кімнати для гуртожитку.

Білозірська ТГ першою в районі впровадила систему електронного поіменного голосування. За пару років в Білозір’ї відкрили сучасну амбулаторію – це був перший в об’єднаних територіальних громадах Черкащини центр первинної медико-санітарної допомоги.

Білозірська громада першою в області починає проєкт скорочення часу на соцвиплати.

– Під час виїздів у громади ми дуже часто чуємо нарікання громадян на складність отримання соціальних виплат, – констатує керівник регіонального офісу «U-LEAD» у Черкаській області Сергій Слинько. – Люди подають документи у себе в громадах і чекають подеколи місяцями, доки їх оброблять у районі. Тому постала необхідність зробити в громаді не просто ЦНАП, а ЦНАП з відокремленим робочим місцем.

СТАТТЯ ЗГОДОМ НА ПРОЧЕРКУ













Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024

До нового навчального року готові: видавництво «Ранок» завершує друк шкільних підручників

Матеріали в жанрі журналістики рішень: від Вівчарика