Напружений трилер про агорофобку, яка завалила пацана

Сюжет книги будується на жінці Анні, яка розлучилася з чоловіком та має маленьку дочку. Стрес зробив з неї агорофоба. Вона боїться відкритого простору та не виходить з дому 9 місяців. Спілкується з такими ж агорофобами в мережі, любить шахи та багато випиває. Вона психолог, допомагає дітям та вже давно не працює за фахом. З початку книги ми не надто багато дізнаємося, не зрозуміло чому вона перестала виходити з дому, чому розвелася з чоловіком і для чого їй фізіотерапевт який до неї навідується. З часом все стає зрозуміло. Анна любить підглядати за своїми сусідами із будинків навпроти. Якогось дня до неї навідується сусідській хлопець Ітан з подарунком від його матері. Вони мило говорять. З цього все і починається…

Через кілька днів вона знайомиться з його матір'ю Джейн та проводить вечір. Через кілька днів вона бачить у вікні як Джейн закололи ножем і вона помирає в домі навпроти. Анна дзвонить в поліцію, намагається допомогти, але непритомніє і потрапляє в лікарню. Там їй повідомляють, що Джейн жива, а те й більше, Джейн з нею не знайома, а побачивши її Анна розуміє що це не та жінка з якою вони зустрічалися і провели вечір за шахами, це самозванка….

Усе в стилі трилера. А розв’язка всіє історії припадає на останні сторінки детективу.

Чи хороший Ітан хлопець? Чи дійсно у його домі вбили його матір, що бачила з вікна Анна? А може то не його була матір? А може нікого не вбивали? Коротше, складна головоломка.

Читається дуже швидко і загалом є дуже кінематографічною. Тому й знятий фільм. Не хочете читати? Подивіться фільм, але я після книги прокрутив його і збагнув, що не хочу дивитися, бо в моїй уяві герої вималювалися дещо іншими. Я бачив все трішки інакше. Такого не було з фільмом «Зелена миля» після прочитання книги Кінга «Зелена миля». Там реально класний і фільм, і книга. А ось тут чомусь книги цілком вистачила. Більше того, вона мені була більш напруженою, ніж фільм.

Загалом, роман цікавий. Психологічна складова роману автору вдалася, й елементи саспенс теж є

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024

До нового навчального року готові: видавництво «Ранок» завершує друк шкільних підручників

Матеріали в жанрі журналістики рішень: від Вівчарика