На Черкащині перебудовують лікарняну мережу, запевняючи, що враховують захворюваність, проте даних немає…

 ЗІБРАВ ВСЕ ДОКУПИ - остаточна публікація:

На Черкащині перебудовують лікарняну мережу. І деякі лікарні перестануть отримувати кошти з державного та обласного бюджету. Це ляже на плечі територіальних громад. Наскільки враховані дані про реальну захворюваність при перебудові мережі? Ми спробували розібратися.

Третій етап реформи системи охорони здоров'я та формування мережі медичних закладів розпочнеться у 18 областях України та у Києві. Цей етап назвали інфраструктурним. Відповідну постанову ухвалив Кабмін 28 лютого.

«Постанова дозволяє запустити наступний етап медичної реформи, передбачає оновлення підходів до визначення госпітальних округів та впровадження сучасних підходів до формування мережі медзакладів», – ідеться у повідомленні.

Обласні військові адміністрації протягом двох місяців мають подати на затвердження в МОЗ власне бачення плану госпітального округу. Вони мають подати план формування дієздатної мережі з урахуванням розвитку установ первинної медичної допомоги і пунктів базування екстреної медичної допомоги. А це дасть можливість розподіляти закупівлі та поставки дороговартісного обладнання між лікарнями.

ДЕТАЛІ ТУТ


Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024

До нового навчального року готові: видавництво «Ранок» завершує друк шкільних підручників

Скелясті Буки: туристичний центр, пожежна станція і смаколики для ЗСУ