Перше в Україні електронне інформаційне табло, що живиться від альтернативних джерел енергії, запрацювало на Черкащині

Автострада виконала роботи з монтажу табло зі змінною інформацією на межі Київської та Черкаської областей – на трасі Н-08. Табло живиться від сонячних панелей – раніше таких в Україні не встановлювали, це пілотний проєкт. Також це перше електронне табло в Черкаській області.

Виведення інформації на табло буде здійснюватися з Укравтодор. Для цього було розроблено спеціальне програмне забезпечення. Це дозволяє диспетчерам за лічені секунди інформувати учасників дорожнього руху про обмеження у русі попереду: в разі ремонтних робіт, ДТП, небезпечних погодних явищ (ожеледиця та снігові замети взимку); обмеження руху важкого негабаритного транспорту; зниження видимості попереду в наслідок туманів у літній час. Інтерактивний знак дозволяє виводити будь яку графічну і текстову інформацію, що значно покращує сприйняття її водіями.

Табло за якістю зображення нічим не поступається подібним аналогам, але при цьому для його функціонування потрібно у 7 разів менше енергії. Застосування енергоощадних технологій дозволяє використовувати сонячну енергію замість звичайної.

Вироблено табло австрійською фірмою SWARCO, яка є світовим лідером у цій галузі.

У подальшому плануємо приділяти ще більшу увагу екопроєктам з використанням альтернативних джерел енергії та розвивати безбар’єрність на дорогах (наприклад, встановлювати точки заряджання батарей транспортних засобів, облаштовувати місця для відпочинку водіїв з освітленням тощо).

За два роки Автострада відновила понад 40 км траси Н-08 на Черкащині. У ході ремонту виконали низку інфраструктурних робіт, зокрема облаштування освітлення на об'їзній дорозі Золотоноші, встановили нові зупинки громадського транспорту, туалети. Також на межі Київської та Черкаської областей зробили майданчик для автомобілів.


Група компаній АВТОСТРАДА – один із лідерів дорожньо-будівельної сфери, потужне сучасне українське підприємство, в якому запроваджені європейські стандарти якості. Здійснюємо капітальний ремонт та будівництво доріг та мостів будь-якої складності. Наша запорука успіху – власний парк нової техніки від найкращих світових виробників (2,5 тис. одиниць) та сильна команда професіоналів з великим досвідом роботи в галузі (5,5 тис. фахівців).

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча

У Києві проходить міжнародна конференція з медіаграмотності та саморегулювання медіа