Черкаси, бомбосховище за адресою Гоголя, 222

 Сьогодні черкаські активісти Нацкорпусу оглядали бомбосховища на їх придатність до перебування там людей.

Адреси бомбосховищ знайти дуже легко. За пошуком у Google «Захисні споруди Черкас» одразу ж можна перейти на документ, де є адреси бомбосховищ. Сьогодні представникам Нацкорпусу з активістами і журналістами вдалося перевірити 5 бомбосховищ. У якому вони стані?

Наприклад, бомбосховище за адресою Гоголя, 222 розміщене біля 4-поверхової «сталінки» – це ОСББ «Відродження 222». До речі, тут має бути не просто бомбосховище, а й протирадіаційне укриття. Таких у Черкасах усього 5. Але потрапити сюди неможливо – раніше голова ОСББ казала Нацкопусу, що коли приймали будинок на баланс, то перевіряли укриття і виявили, що воно практично не придатне до використання: воно не облаштоване, і там задуха.

Ветеран полку «Азов», представник Нацкорпусу Ярослав Лисенко, який в громадській раді при Черкаській ОДА очолює відділ в справах ветеранів, каже, що сам в 2014 році був на фронті, потім повернувся в 2017 до Черкас і разом з побратимами зайнявся національно-патріотичним вихованням. Окрім того розуміє, що для захисту цивільного населення все ж необхідно мати бомбосховища не лише на папері, а й в реальній площині у належному стані.

– Наприклад, бомбосховище на території ОСББ точно є ,але доступу до нього немає. При тому, що тут ще чотири такі саме протирадіаційні бомбосховища. Всі вони введені в експлуатацію в 1957 році. І ці дані можна знайти на сайті Черкаської міськради. Це бомбосховище, що на території ОСББ, має площу 48 квадратних метри. Місткість – 100 осіб, але як говорив, з’ясувати, чи там є вентиляція і доступ води, розібратися поки неможливо, – каже Ярослав Лисенко.

Де вхід до цього бомбосховища неможуть навіть сказати старожили.

 

 

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча