Таллінн - щось середнє між Страсбургом і Краковом (ФОТО)

Готель Віру знаходиться мало не в центрі Таллінна. Біля нього однойменний торгівельний центр, з-під якого починають свій рух міські автобуси. Звідси рукою подати до Старого міста, яке є, власне, одним з родзинок столиці Естонії. Старе місто збереглося тут одне з найкращих в Європі. Сам Таллінн яскравий, але ці вулички , купецькі будиночки, паби і ресторанчики старого міста притягують як магніт.

Та починаємо ми зустріч з містом з лабораторії synlab, бо не всі з групи українських журналістів вакциновані, або це вакцина, яка в Естонії не визнається. Дівчина в лабораторному центрі, що робить нам ПЛР-тест зауважує, що її дід з України і вона була у Львові. Спілкується з нами російською, яку знає добре. Власне , у Талліні багато вивісок і сервісу на трьох мовах: естонській, англійській і російській. Тут справді багато приїжджих в навіть деякі держустанови дублюють сайти трьома мовами.

У місті зустрічаємо жінку з Вінниці, яка приїхала до дітей, нянчить онуку. Також я зустрічаю ще в літаку колегу, з яким робив у Чехії в Пілзені, він перебрався з чеських заводів на естонські, бо тут менший мовний бар'єр, бо чехи все ж неохоче переходять на інші мови, а тут йому легко порозумітися, знаючи російську. Світ тісний. Колеги каже, що до цього в Естонію їздив наземним транспортом, але через коронавірус це стало накладно, тому летить літаком уперше. 

Лиш завтра у нас починається зустрічі в рамках конференції з питань Східного партнерства. Сьогодні гуляємо старим містом Таллінна. Воно мені інколи нагадує Страсбург , а місцями Краків, це якщо входити крізь центральні ворота у старе місто. Проте вийшовши на площу відчуваю дежавю, немов я тут бував. Стара площа в чеському Пілзені мені теж схожа на цю естонську.

Поблукавши старим містом, можна вийти крізь урбаністичні стилізовані квартали просто до фінської затоки. Порт тихий і спокійний, місток переливається кольорами, лиш здаля чути наполегливе крякання птахів.

Я розумію, чому старе місто Таллінна включене у спадщину ЮНЕСКО. Це ідеальне місце для купівлі сувенірів, а з Верхнього міста відкривається неймовірний краєвид на естонську нічну столицю

Поїздка стала можлива в рамках співпраці з українським кризовим медіацентром

Далі буде 




































Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча