Знов занадто розумні читачі. Читайте закон

 До нас в редакцію знов звернулася людина і питає: якого хріна мій допис з фейсбуку взяли без дозволу?! Так от друзі, ми журналісти таки можемо брати інформацію з фейсбуку. Адже коли ви там щось постите, майте на увазі, ви їх пишете на паркані, ПУБЛІЧНО!!!!! ТОБТО БУДЬТЕ ГОТОВІ, ЩО ВАС ПЕРЕДРУКУЄ ЗМІ. ось закони:

Згідно ст.21. ,,Вільне використання творів,, Без згоди автора (чи іншої особи, яка має авторське право), але з обов’язковим зазначенням імені автора і джерела запозичення, допускається:

3) відтворення у пресі, публічне виконання чи публічне сповіщення попередньо опублікованих у газетах або журналах статей з поточних економічних, політичних, релігійних та соціальних питань чи публічно сповіщених творів такого ж самого характеру у випадках, коли право на таке відтворення, публічне сповіщення або інше публічне повідомлення спеціально не заборонено;

4) відтворення з метою висвітлення поточних подій засобами фотографії або кінематографії, публічне сповіщення або інше публічне повідомлення творів, побачених або почутих під час перебігу таких подій, в обсязі, виправданому інформаційною метою;

9) відтворення з інформаційною метою у газетах та інших періодичних виданнях, передача в ефір або інше публічне сповіщення публічно виголошених промов, звернень, доповідей та інших подібних творів у обсязі, виправданому поставленою метою.

Закон "Про авторське право та суміжні права".

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча