Ошуканий прокурор вирішив захистити ошуканих українців

У Черкасах зявилися банери «Ошукані українці». За даними аналітичної системи Youcontrol, громадську організацію «Ошукані українці» створено 28 січня 2020 року. Також була створена однойменна партія, яка перереєструвалася у таку з партії «Українська громадська рада».

У партії присутні особи, яких повязують зі «Слугами народу». Адже ще минулого року нинішні члени цієї громадської організації повністю підтримували тодішнього кандидата у президенти та його команду. Зараз через суд ця організація вимагає заборонити політичну силу «Слуга народу».

Так, керівниками партії «Ошукані українці» виступають Олександр Миколайович Литвин (він же керівник організації, екс-прокурор Черкаської області) і Наталія Олександрівна Д’яченко. Остання була кандидатом від партії «Слуга народу», яка на позачергових виборах до Верховної Ради балотувалася у 198 окрузі (Черкаська область). Однак програла самовисуванцю Сергію Рудику з різницею 1015 голосів. Сам Олександр Миколайович, нібито був серед тих, хто придбав «франшизу Зе» на Черкащині (писав сайт 18000) і стояв за призначенням колишнього голови ОДА Ігоря Шевченка.

Олександр Литвин з 2001 по 2005 роки був прокурором Черкаської області. За неофіційною інформацією, він розраховував отримати посаду голови Черкаської ОДА після виборів президента.

У єдиному реєстрі громадських формувань вказано, що, окрім Литвина, в керівництві партії також вказаний Олег Рой. Він свого часу працював в Черкаському окружному суді.

На сьогодні Рой є помічником сина Олександра Литвина – Миколи, а також разом з ним є помічниками на громадських засадах народного депутата Олега Арсенюка.

«Так, сьогодні Володимир Зеленський може сказати, що він мені нічого не обіцяв, хоча я очолював штаб і на президентських, і на парламентських виборах. Але ж я обіцяв людям, і я свою обіцянку не виконав! Тому у січні 2020 року за моєї ініціативи було створено громадську організацію «Ошукані українці». До участі в ній долучилися активні мешканці Черкаської області та продовжують приєднуватися українці з інших областей. Ми ошукані партією «Слуга народу» і об’єдналися для захисту своїх прав і свобод», – зазначав нещодавно в інтерв’ю «Вечірнім Черкасам» Олександр Литвин.

Співзасновниця ГО «Ошукані українці» Наталія Д'яченко в інтерв’ю телеканалу «Ільдана» на запитання,чому раніше вона була кандидатом в нардепи від «Слуг народу», а тепер фактично є їх опонентом, зауважила, що «тоді вона була впевнена, що діє правильно».

– Що очікували, те й отримали… У мене навіть слов не було, попри перше призначення голови ОДА Ігоря Шевченка жоден з представників нашої команди не був запрошений на представлення. Люди проробили таку роботу, але нас ігнорували. Потім вже було зрозуміло, що ми непотрібні люди… Люди, які дійсно прагнули змін… Нам здавалося, що заміна губернатора виправить помилку, але… – сказала Наталія Д'яченко.

Голова ГО «Академія стратегічних досліджень» Сергія Пасічник у коментарі «Прочерку» припускає, що створення «Ошуканих українців» – це можуть бути ігри альтернативної команди в середовищі «Слуг народу».

– Зараз по кодексу є повна субординація структур. Якщо обласна організація затвердила список для міста, міська організація може відпочивати. Тому ті, хто думав погратися в політику, тепер мусять шукати варіанти або через партії послабше, але де можуть впливати на ситуація (як Анатолій Бондаренко з «За майбутнє»), або підтверджувати свою значимість і право на формування списків самостійно для верховних спонсорів, – каже Сергій Пасічник.

Ми звернулися до Олександра Литвина і Наталії Д'яченко, щоб зясувати, які амбіції у них на цих виборах та які перспективи в судах по їх справі щодо відміни партії «Слуги народу», проте коментар отримати поки так і не вдалося. Натомість запропонували нам інтерв’ю з головою організації, щоб розмістити його в «повному обсязі».

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Скелясті Буки: туристичний центр, пожежна станція і смаколики для ЗСУ

Втрачені землі або розтерзана Україна