books_passion__ Сюжет цікавий, заплутаний, доводиться змагатися із думками власними стосовно того, чи все-таки містичне тут, чи реальне.

"Сьоме попередження" - Назарій Вівчарик (@vivcharyk_nazarii)
Від @markobook
176 с.

Останнім часом українські автори мене приємно дивують. Такою для мене стала й книжка черкаського письменника та журналіста Назарія Вічарика.

Це не перша історія від автора, а тому вона значно цікавіша та краща за попередні, які теж були на доволі високому рівні.

За жанром - це містичний детектив. Я таких не читала ще. Тому до самого кінця шукала раціональне пояснення до того, що відбувається.

Не розчарував мене і сюжет. В Україні виявляють убитими кількох впливових людей, зокрема політиків. Між ними немає ніякого зв'язку, крім одного. Усі вони назбирали в новій програмі "Sleep" сім попереджень (сім кольорів веселки) та зазначені, як ліквідовані.

Оскільки програма активно поширюється інтернетом, то ситуацією зацікавились і з-за кордоном. Для з'ясування деталей до Києва відправили Хельгу. Вона виходить на слід того, хто розробив програму. Це був АТОвець, який покінчив життя самогубством і єдиним, хто може щось знати є його побратим Богдан.

Отож Хельга та Богдан, а ще старий слідчий Арчі намагаються разом зібрати всі дані докупи та знайти причину дивних смертей. Звісно, ще й обгрунтувати це науково. Але чи вийде?

У книзі поєднано містичне з реальними проблемами України. Зокрема, автор порушує питання війни на Сході, реабілітації військових, які прибули додому тощо.

Окрім цього, ще трішки зачеплені питання українського суспільства, корупції, стосунків, пролиття невинної дитячої крові. Мабуть, один із посилів книжки - відплата тебе завжди знайде, не важливо, в якому столітті чи в якій подобі ти будеш.

Є і лінія кохання, яка слугує фоном, бо їй приділено не багато уваги.

Читати книжку легко й швидко. Сюжет цікавий, заплутаний, доводиться змагатися із думками власними стосовно того, чи все-таки містичне тут, чи реальне.

Ох, ці соцмережі. Так розвиваються швидко, що не можна тепер бути упевненим, що завтра не буде під твоїм фото сім попереджень. Потірбно фільтрувати інформацію, яку ми викладаємо, а краще просто читати книжки.

💭А може вже хтось читав? Подобаються містичні детективи?

#укрліт_не_нудно
#укрліт_не_нудно_passion
#passion_відгук
#7попередження

#читатицемодно #читаюкнигу #блогерукраїна #люблючитати #книголав #ксд #букстаграм #читайукраїнською #книжныйчервь #книжныйманьяк #читаєморазом #книжковаполиця #українськийбукстаграм #книга #щоячитаю #люблюкниги #світмаєзнатищоячитаю #блогукраїнською #букблог #світповинензнатищоячитаю #книжковийблог #література #книгоблогер #українськалітература

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Скелясті Буки: туристичний центр, пожежна станція і смаколики для ЗСУ

Втрачені землі або розтерзана Україна

На Черкащині студентка отримала спецвідзнаку конкурсу КрутеЗНО за подкаст про Агатангела Кримського