Євген Товстоног: Для мене ця книжка саме про психологію людей, що вертаються з фронту

У видавництві Markobook на світ з’явилась нова книжка Nazarii Vivcharyk «Сьоме попередження».
Як і в багатьох попередніх роботах автора головний герой — хлопчина, що намагається знайти себе після повернення з війни. Проте цивільне життя тісно переплетене з подіями, що відбуваються на сході країни: побратими, які теж повернулись, волонтери, недоброчинці, які роблять піар і заробляють на чужому горі. А ще сни… Все це ніяк не відпускає.

Для мене ця книжка саме про психологію людей, що вертаються з фронту, про думки і видіння, що стоять перед очима, чим би вони не займались, про те як важко влитись у звичне русло. Є над чим задуматись.

Щодо сюжету, тут автор затіяв справжній детектив, якщо не планетарного масштабу, то континентального так точно. Тут і зловісні програми, які вбивають за людською волею, і різноманітні спецслужби включно з Інтерполом, любовні романи і карколомні пригоди. Все органічно вплетене в українські реалії.

Особливо цікаво виглядає невелика містична складова, яка пояснює, мотивацію головного героя. На мій смак, хотілось би більше тієї історичності і чіткішої лінії між Богданом і подіями, що відбувались у сиву давнину. Кілька питань винило і по одному з антагоністів — Кості. Але, щоб не розкривати сюжет, не стану описувати, в що я не дуже повірив.

Книжка має в собі чимало важливих питань і не на всі відповідає, даючи можливість читачам скласти власне бачення того, що відбувається на її сторінках і що відбувається у реальному житті.
Придбати книжку можна на сайті видавництва або у Nazarii Vivcharyk.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Скелясті Буки: туристичний центр, пожежна станція і смаколики для ЗСУ

Втрачені землі або розтерзана Україна

На Черкащині студентка отримала спецвідзнаку конкурсу КрутеЗНО за подкаст про Агатангела Кримського