Біля пальми в квартирі виріс грибочок

Новина з розряду цікавих, але не критично важливих. У вазоні вдома виріс грибочок. Фото викликало справжнє велике обговорення у соцмережі. Як виявилося, дехто вважає, що новина таки критично важлива, бо спори можуть забруднювати повітря в будинку і потрапляти в легені. Щодо назви грибочка, то думки розділилися. Спершу казали, що то чи бабки, чи гливи, чи зеленушки... Та все не вірно Чому, наприклад, не бабка? Тобто не моховик тріщиннуватий, який у нас називають бабкою. Бо в нього гіменофор губчастий, а тут пластинки. Одна фахівець зауважила: це  Lepiota elaiophylla - лепіота жовтопластинкова. Рослині не шкодить, але гриб отруйний. Небезпечно для дітей!

Деякі любителі кімнатних рослин дали поради: "Викиньте ту землю, промийте коріння рослини у воді, і посадіть по новій. Все буде нормально рости далі! Землю я прожарював в духовці перед використанням у вазонах, часто беру з кротовин… виросший гриб означає що в землі з формувалась грибниця! І вони будуть рости постійно, а ще будуть спори по повітрю!» - зазначив Олексій Кобилянський

«Абсолютно нічого рослині не буде. Я часто землю беру з лісу тому різне виростало. )))). Можете трохи підсушити землю ( пропустити один полив). Ну це так для заспокоєння, що щось ніби робили», - написали інші.




Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Скелясті Буки: туристичний центр, пожежна станція і смаколики для ЗСУ

Незабутній запах Львова (оповідання готувалось на конкурс “Львів. Доза. Порно”)

Втрачені землі або розтерзана Україна