Працівниця черкаського музею видала книгу для дітей

У Черкаському обласному краєзнавчому музеї презентували дитяче видання «Пригоди Крутьків в українському селі» Тетяни Григоренко. Авторка – історик за фахом, працює в музеї науковим співробітником.

За словами Тетяни Григоренко, у своїх творах вона намагається передати дітям любов до народних традицій, виховати шану та повагу до історії рідної землі.


 Авторка розповіла, як виникла ідея створення книги:

– Я давно хотіла створити або книгу, або таку екскурсію для дітей, адже в нашому музеї є відділ етнології. Там можна дізнатися, якими ремеслами займалися українці, особливо на території Черкащини (Середньої Наддніпрянщини). Спочатку писала статті для всеукраїнського журналу «Веселі пригоди»: про дирижаблі, повітряні кулі. Потім вирішила спробувати написати про ремесла. Одна розповідь, згодом друга, мені захотілося ще і ще. Я описала, чим займалися наші предки, у вигляді пригод, щоб діти змогли проходити всі процеси разом із майстром.

Сучасні шестикласники потрапляють в українське село 19 століття, де жили майстри. Вони ходять вулицею, знайомляться з мешканцями села, куштують традиційні страви.

– Діти дізнаються про раніше-невідомих майстрів, таких як «золотар», «ткаля» та «гончар». Крім майстрів, у книзі розповідається про промисли: рибацтво, бджільництво, млинарство, – сказала Тетяна Григоренко

Видання реалізоване за підтримки Управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської ОДА.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Скелясті Буки: туристичний центр, пожежна станція і смаколики для ЗСУ

У Києві проходить міжнародна конференція з медіаграмотності та саморегулювання медіа

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"