Симоненко – вічний

Збірка вибраних творів одного з найвідоміших шістдесятників, Василя Симоненка, відкриває серію «Письменники-натхненники», започатковану у видавництві SNOWDROP. Збірка містить усю художню прозу Василя Симоненка, а також фрагменти його листування з найближчими родичами й друзями та низку віршів, які відображають основну тематику лірики письменника: філософську, пейзажну, громадянську та інтимну. Пропоновані тексти, хоч і публікувалися в раніших виданнях, не належать до масово розтиражованих, хрестома тійних, тому для декого з читачів можуть стати справжнім відкриттям, а для тих, хто з ними ознайомився раніше, при водом глибше поміркувати над багатьма екзистенційними проблемами, над тяжкими реаліями підколоніального буття українського народу у ХХ ст., осмислити історичні уроки і зробити з них для себе правильні висновки.


Це крута книжечка, вона зручна по формату, вона сповнена глибокими текстами. Симоненко як спалах, прожив дуже мало, але горів надто яскраво. Його твори настільки чіткі, влучні, глибокі, що можна порівнювати з філософами та класиками Всесвітнього рівня. Оповідання інколи глибші за цілі романи.

Тут є цитати на щодень, тут є також поради щодо мови.

Книга в цілому сподобалася, я давно шукав збірку Симоненка, де було б оповідання Весілля Опанаса Крокви. Мабуть, купив ради лиш цього оповідання. Це не оповідання, це зріз всього суспільства.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Неймовірні «Арабески» Жадана

«Кросс» Джеймса Паттерсона справді крутий детектив і трилер

«Створюй своє». БФ «Жіночі можливості» оголошує всеукраїнський конкурс грантів для виробниць крафтової продукції