«Говерляна 2024»: Молодий Народний Рух відновив традиційне таборування

8-11 серпня у серці українських Карпат вперше після початку повномасштабного вторгнення відбулось традиційне таборування «Говерляна», організоване Всеукраїнською громадською організацією «Молодий Народний Рух» за підтримки Міністерства молоді та спорту України.

З 8 по 11 серпня 2024 року біля підніжжя Говерли відбулося щорічне таборування  «Говерляна 2024». 400 молодих лідерів та активістів, що були відібрані до участі у таборі, мали змогу жити у наметовому містечку, організованому за принципом осередків, активно відпочивати, навчатись та отримувати нові цікаві знайомства. 

Програма табору передбачала як навчальні гутірки, як-от лекції про лідерство, психологічну підтримку та стресостійкість, історичну роль української інтелігенції в здобутті незалежності України, так і активну спортивну діяльність. Активний вишкіл став невід'ємною частиною заходу: учасники мали змогу зіграти у страйкбол та взяти участь у практикумі з військової тактики.

Окремий день на таборуванні був присвячений  головній пригоді таборування - спільному піднятті на вершину українських Карпат, гору Говерлу. Для багатьох учасників це був перший досвід походу в гори, і такий масштабний підйом став справжнім викликом та великою перемогою для кожного, хто наважився підкорити гору. Традиційно, на вершині гори молодь виконала гімн України, присвячуючи цей підйом перемозі України над ворогом та її успішній відбудові.

Вільний час на таборуванні «говерлянці» проводили з користю, граючи в патріотичні настільні ігри, розроблені Молодим Народним Рухом, зокрема «Криївку»,  «Псевдо»  та «Показуху», що дозволили учасникам глибше зануритися в історичні епохи України.

Ввечері останнього дня традиційно запалала таборова ватра, навколо якої учасники зібрались з піснями та розвагами. Побудова ватри - це особливий вид активності для молоді на таборуванні, адже вимагає неабиякої командної роботи, поділу ролей, координації, щоб усім разом побудувати таку величну конструкцію. Учасники таборування відмінно впорались із цим непростим завданням, а ввечері запально та весело танцювали і співали пісень біля вогнища, незважаючи на виснажливий день позаду.

«Говерляна 2024» зібрала мотивованих та активних молодих лідерів, про прагнення вчитись та розвиватись яких свідчить хоча б той факт, що незважаючи на дощові погодні умови, учасники продовжували активно брати участь в усіх гутірках та практикумах, стоїчно виносили труднощі польового життя та відповідально підходити до усіх поставлених їм завдань. Ділячись власними враженнями після таборування, молодь відзначила, що таборові дні запам’ятались саме відчуттям спільноти та згуртованістю однодумців навколо, можливістю підкорити Говерлу, командним духом, цінними знаннями під час гутірок та надзвичайними емоціями від таборової ватри. Учасники висловили вдячність за можливість поринути в особливу патріотичну атмосферу та знайти нових друзів, які поділяють їхні цінності. 

«Ми уже вкотре організовуємо таборування «Говерляна», що є вкрай важливим інструментом національно-патріотичного виховання. Співпрацюємо з нашими стратегічними партнерами - Міністерством молоді та спорту України, Управлінням утвердження української національної та громадянської ідентичності задля того, щоб разом сприяти утвердженню української ідентичності серед молодого покоління громадян», - наголосив Голова організації Ярослав Ференчак.

Молодий Народний Рух висловлює щиру подяку Міністерству молоді та спорту України, зокрема Управлінню утвердження української національної та громадянської ідентичності за підтримку та сприяння в реалізації проєкту, а молодим активістам, які стали частинкою цього заходу, – за активність та громадянську позицію та бажає залишатися такими ж натхненними та рішучими до дій!

Про Молодий Народний Рух:

Молодий Народний Рух – всеукраїнська громадська організація, що складається з молодих патріотично налаштованих людей, котрі прагнуть жити заради України!

Його мета – формування самодостатньої української нації, задоволення і захист соціальних, творчих, економічних, духовних та інших інтересів своїх членів, сприяння громадськими методами побудові та зміцненню Української Держави як Самостійної Соборної Держави Українського Народу.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Неймовірні «Арабески» Жадана

«Кросс» Джеймса Паттерсона справді крутий детектив і трилер

«Створюй своє». БФ «Жіночі можливості» оголошує всеукраїнський конкурс грантів для виробниць крафтової продукції