Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча

«Сосни» - перша частина трилогії «Облудні сосни». Насправді трилогію знайти було непросто. Багато де писали, що продається, але не було в наявності. В ОЛХ продавали за дурнувато високими цінами. Врешті, знайшов, прочитав. Поки лиш першу книгу – «Сосни». Сказати, що сподобалося – це не сказати нічого. Сподобалася книга дуже. Зокрема, дійсно це творчість, над якою тяжіє «Твін Пікс». І це круто. Дуже. Бракувало серіалу з дитинства. Там було стільки всього, що й не описати. І ось читаю «Сосни». Звісно, «Сосни» - це не «Твін Пікс». Але це не менше круто.

Я не знаю, що там далі в трилогії, але поки дуже захоплююче і інтригуюче.

Агент секретної служби приїздить в містечко шукати зниклих напарників. Проте всюди щось відбувається не так. І він підозрює це. Зниклі особисті речі, відчутність допомоги з боку місцевих, та й вибратися з містечка чомусь не вдається. Нескінченні травми у головного героя. Врешті і геть фантастичні істоти починають ганятися за ним. І постійно оця інтрига: що не так з цим містечком?

Блейк Крауч в післяслові до роману "Сосни", першої частини трилогії "Облудні сосни", зізнається читачеві, що почав писати під враженням знаменитого серіалу Девіда Лінча "Твін Пікс." Ну та це і так було зрозуміло з книги, з атмосфери.

Весь роман - це боротьба Ітана з оточуючим його фантасмагоричним світом таких зрадливих і незрозумілих Облудних сосен. Скажу, що я не міг передбачити фіналу. І коли все закінчилося на високій ноті, то схотілося дуже тепер прочитати далі книги. І другу, і третю. Сподіваюся лиш, що вони будуть не менш інтригуючими і цікавими.

Єдиний нюанс, який не сподобався: коли автор показав як низько може пасти суспільство, як може накинутися на одну людину і роздерти її. Причому навіть в прямому значенні. Невже дійсно треба було це показати? Адже якщо всі можуть так низько пасти і стати звірами, то чи варто рятувати суспільство? Невже всі 500 жителів одразу піддаються впливу і біжать когось вбивати, лиш зачувши музику? От не дуже тут пов’язалося мені. Проте все ж цікаво.

Нарешті прочитав книгу, за якою ганявся, чекаю продовження.

 Читайте також:

Інтрига Ендрю Мейна

Жан-Крістоф Ґранже «Пасажир»: трилер, що перехоплює подих

 Безликий герой родом з Прип'яті

Коментарі

Дописати коментар

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"