Блейк Крауч_"ОСТАННЄ МІСТО"_третя книга трилогії "Облудні сосни"

Блейк Крауч - американський письменник-фантаст, який насамперед відомий своєю трилогією "Облудні сосни". За мотивами серії "Облудні сосни" вийшов однойменний серіал від Fox.

В Україні трилогія вийшла в 2016 році. Я знаю, що люди купили свого часу спокійно три книги і горя не знали. Проте зараз помітний ажіотаж на книги. Прям якась золота лихоманка. В олх продають книги перекупи по неймовірно дорогій ціні. Десь тисячу за три книги, а десь і більше.

Вдалося перечитати трилогію. Відгук на першу книгу тут, а тут на другу книгу. Третя не підвела, скажу зразу! Якщо вважаєте, що на третій автор здувся, то помиляєтеся! Третя особисто для мене була нічим не гірша.

З першої частини ми вже знаємо, що герой книги Ітан Берк прибув нібито в невідоме містечко Америки, щоб знайти двох зниклих напарників. Чому нібито невідоме містечко? Бо перша частина більше фантастика. Потім виявиться, що містечко не зовсім невідоме, він вже тут прокидався, але не проходив як слід адаптацію. А лишитися в містечку йому просто конче треба і прости адаптацію, і жити тут, бо більше ніде… Бо це єдине вціліле містечко на землі.

Друга частина більше соціальна. Нас посвячують в життя містаі в минуле.

Третя частина цікава, тут досі незрозуміло чи це експеримент, чи містика. Але це найбільш насичена подіями історія.

Герой книги нарешті бере на себе управління містом. Тут вже прям політика якась виходить. Адже керуючи, він зіштовхується з тим, який має бути тип управління: демократія чи диктатура? Також цікаво, що тут в третій частина грає велику роль людина ззовні. Ви спитаєте: яка ж людина може бути ззовні, якщо це останнє місто на землі? Але саме ця людина сплутує карти, любовні карти…

Всі персонажі вийшли у автора дуже живі, у кожного своя таємниця і історія. Саме містечко описано детально.

Впевнений, любителям заплутаних історій трилогія припаде до душі. Останнє речення трилогії – надія на те, що це не кінець. Далі буде!

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Скелясті Буки: туристичний центр, пожежна станція і смаколики для ЗСУ

Втрачені землі або розтерзана Україна

На Черкащині студентка отримала спецвідзнаку конкурсу КрутеЗНО за подкаст про Агатангела Кримського