Покарання - болюче і моторошно реалістичне

Збірка малої прози "Покарання" німця Фердинанда фон Шираха - у якійсь мірі моторошна. Це оповідання з судової практики, де зразу і не скажеш, чи перед вами герой-жертва чи герой-убивця. Автор неймовірно добре знається на судочинстві, тому вибудовує такі історії, які межують з документалістикою.

Жодна історія не відпускала, а особливо оповідання - Не той бік. З цього оповідання, розширивши його, можна зробити крутий детективний фільм з елементами бойовика.

Єдиний недолік книги малої прози - вони швидко закінчуються. Ці оповідання як насіння, лузаєш і не помічаєш, як за цим заняттям минає час.

Я б дуже хотів почитати ще історії від цього автора. Він не просто створює судову атмосферу з розслідуванням справ, а вибудовує психологічні портрети,й інколи дає розуміння,чому саме той чи інший герой так поводиться, які життєві обставини підштовхнули героя чи героїню до злочину.

Часто проза життя досить драматична, гола, без прикрас. Багато історій залишають слід і хочеться спинитися перед наступним оповіданням і подумати ще трохи про попереднє, пожити в світі попереднього оповідання. Раджу до прочитання!

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Скелясті Буки: туристичний центр, пожежна станція і смаколики для ЗСУ

У Києві проходить міжнародна конференція з медіаграмотності та саморегулювання медіа

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"