Благодійний «Шкільний портфелик» отримали 2700 дітей

 «Карітас-Київ» традиційно провів благодійну акцію  “Шкільний портфелик” у рамках якої в Київській, Чернігівській, Черкаській, Вінницькій та Житомирській областях маленьким підопічним було передано більш ніж 2700 шкільних портфеликів.

 

 «Цього року дітей, яким була потрібна допомога, було, на жаль, значно більш ніж останні роки і було прийняте рішення продовжити видачу портфеликів до жовтня, – коментує директор БО «БФ «Карітас-Київ» о. Роман Сиротич. – У цьому році акція стала ще більш актуальною в зв’язку з збільшенням вразливих верств населення внаслідок нападу росії на Україну».

 

О.Роман наголосив, що кожен рік до акції долучаються всі, кому небайдужі проблеми ближніх. Матеріальну та фінансову допомогу надають різноманітні жертводавці - це приватні особи, бізнес-структури, церковні спільноти, міжнародні благодійники.

 

Акція не втрачає своєї актуальності кожного року. Головна мета - це допомогти дітям з сімей переселенців, з багатодітних родин та всім сім’ям, які перебувають у важкій життєвій ситуації.

 

«Діткам дуже важливо не бачити обмежень, особливо, спричинених війною, -  каже заступниця директора БФ «Карітас-Київ» Алла Кочубей. - Їм треба підготуватися до навчального року нарівні з однолітками та відчути опіку і теплоту, що їх оточує».

 

Нагадаємо, за понад 21 рік акції десятки тисяч школярів змогли отримати новенькі, якісні шкільні портфелі. За цей час портфелики були передані дітям з родин у складних життєвих обставинах, дітям переселенців, дітям, батьки яких, загинули внаслідок воєнних дій, дітям з багатодітних родин.

 

З приводу отримання додаткової інформації та коментарів, організації інтерв’ю звертайтесь до прес-служби компанії. 

 

Довідка про організацію.

 

Благодійний фонд «Карітас-Київ» працює з 1992 року – за цей період десятки тисяч потребуючих людей отримали соціальні послуги, гуманітарну допомогу, психологічну та юридичну опіку. Діяльність фонду зосереджена на мешканців Києва та 5 областей: Київської, Чернігівської, Черкаської, Житомирської та Вінницької; меншою мірою охоплюються інші регіони України.

«Карітас-Київ» є частиною світової спільноти Caritas з понад 120-річним досвідом та масштабом роботи в більш як 200 країнах світу, офіційним представництвом в ООН, Раді Європи і Організації африканської єдності.

Діяльність здійснюється на християнських засадах і цінностях, але незалежно від віросповідання, соціального становища особи, якій надається допомога, її етнічного походження, статі, віку.

Команда «Карітасу-Київ» налічує близько 35 працівників і понад 100 волонтерів, які залучені у різні проєкти та ініціативи. В Україні загалом сьогодні працюють понад 1500 співробітників та волонтерів у 37 регіональних організаціях Карітасу України.

В «Карітасі-Київ» на даний момент діють:


Соціальна, гуманітарна, психологічна та юридична підтримка ВПО та постраждалого від війни місцевого населення.

Робота з дітьми, молоддю і сім’ями (кризовими, малозабезпеченими, неповними, багатодітними, з проблемами узалежнення): надання первинної матеріальної допомоги, соціальні послуги, харчування, психологічна підтримка, футбольний клуб, навчальні заходи, клуби самодопомоги, юридичні та інформаційні консультації, ігрова кімната для наймолодших, міні-бібліотека, комп’ютерний клас, літні табори, краєзнавчі мандрівки.
 Домашня опіка для осіб з інвалідністю, невиліковно хворих і одиноких людей похилого віку: медична допомога (вимірювання тиску, приймання ліків, уколи, інші медичні послуги), соціальна допомога (вироблення документів, представлення інтересів в державних структурах, сплата комунальних платежів), допомога по господарству (купівля продуктів, прибирання в квартирі, приготування їжі), догляд за тілом, психологічна підтримка, випозичання реабілітаційного обладнання, інформаційно-консультаційні послуги.
 Центр по роботі з дітьми та сім’ями, які стали свідками насильства та змушені покинути рідні домівки: індивідуальні та групові консультації, майстер-класи, розвиваючі заняття, арт-терапія, тренінги і семінари для батьків.
 Програма миробудування: психологічне консультування, групи психосоціальної підтримки, соціальний супровід, тематичні тренінги, фасилітація соціальних і громадських ініціатив, участь в кіноклубах, танцювальних заняттях і театральної групи.
 Консультативний центр з протидії торгівлі людьми: психологічна і матеріальна допомога, сприяння у розшуку зниклих за кордоном людей, консультації з питань виїзду за кордон, заходи з протидії торгівлі людьми.
 Благодійні акції, зимова мобільна кухня, інформаційні кампанії, культурні заходи, літні табори.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Скелясті Буки: туристичний центр, пожежна станція і смаколики для ЗСУ

У Києві проходить міжнародна конференція з медіаграмотності та саморегулювання медіа

Незабутній запах Львова (оповідання готувалось на конкурс “Львів. Доза. Порно”)